ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΛΟΥΚΕΤΟ σε όλη τη χώρα! Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - Πρώτη ανάρτηση: 07:19

Παραλύει σήμερα ολόκληρη η χώρα από την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα νέα μέτρα που αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή τις επόμενες μέρες.

Στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00.

Αύριο, στις 18:30 στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή την ώρα που θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί, λίγο πριν τεθεί σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στις 19:00 στην πλατεία Ομονοίας.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα τα λεωφορεία του ΟΟΣΑ θα ακινητοποιηθούν σήμερα και αύριο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 16:00, ώστε να διευκολυνθούν οι απεργοί να πάνε στις συγκεντρώσεις. Οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τρένα και προαστιακός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο, ενώ τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή, καθώς η ΠΝΟ έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με τετράωρη στάση εργασίας από τις 14:00 – 16:00. Για το λόγο αυτό οι αεροπορικές εταιρείες καλούν όσους ταξιδεύουν να επικοινωνήσουν μαζί τους για τυχόν αλλαγές ή ματαιώσεις δρομολογίων.

Σήμερα και αύριο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους και οι δικηγόροι, ενώ τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18, 19 Μαΐου έχουν κηρύξει οι συμβολαιογράφοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, ενώ στην απεργία συμμετέχουν και οι φαρμακοποιοί.

Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες και στις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top