Παίζουν με τη ΦΩΤΙΑ οι Τούρκοι! Έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια-Πλοία και αεροπλάνα τους στο Αιγαίο

Ξεκινά η μεγάλη τουρκική άσκηση "Θαλασσόλυκος" - Πρώτη ανάρτηση 12-05-2017 21:34

Οι Τούρκοι συνεχίζουν το "χαβά τους", προκαλώντας ξανά στην περιοχή των Ιμίων και προγραμματίζοντας ασκήσεις με πυρά στην "καρδιά" του Αιγαίου. Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις κινήσεις της Άγκυρας, η οποία ξεκινά σε λίγες ώρες τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση "Θαλασσόλυκος".

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ…

Τουρκικό αποβατικό πλοίο έπλεε σε μικρή απόσταση από τα Ίμια, σύμφωνα με βίντεο, που δημοσιοποίησαν τα Μέσα Ενημέρωσης του Ερντογάν. Πρόκειται για το αποβατικό πλοίο «Τσε 155», με 20μελές πλήρωμα, που πέρασε το απόγευμα της Πέμπτης από την περιοχή των Ιμίων, κατευθυνόμενο από τη Μαρμαρίδα προς το Κουσάντασι.

Ελληνικές στρατιωτικές πηγές τόνιζαν ότι η απλή διέλευση ενός πολεμικού πλοίου από την περιοχή, δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο γεγονός.

«Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν τα βάζουμε σε κανέναν τραπέζι. Γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι Έλληνες επιτελείς πάντως περιμένουν να δουν στο Αιγαίο αρκετά τουρκικά πολεμικά πλοία το Σαββατοκύριακο, καθώς ξεκινά η μεγάλη τουρκική άσκηση «Θαλασσόλυκος», που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου.

Αλλά και ολόκληρο τον Ιούνιο, οι Τούρκοι έχουν δεσμεύσει με NAVTEX την περιοχή που μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ, μεταξύ Σκύρου-Άνδρου και Ψαρών, στην «καρδιά» του Αιγαίου, για να κάνουν ασκήσεις με πυρά σε διεθνή ύδατα.

Επιπλέον, με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε, η Άγκυρα προγραμματίζει αεροπορική άσκηση για μερικές ώρες τη Δευτέρα, απέναντι από το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.  

Το πρωί της Παρασκευής δύο οπλισμένα τουρκικά F-16 παραβίασαν 3 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο και ενεπλάκησαν σε αερομαχία με ελληνικά μαχητικά, που απογειώθηκαν από τη Σκύρο. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top