Στα δικαστήρια η υπόθεση με τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν ως μέλη του ISIS – «Είμαστε τουρίστες, όχι τρομοκράτες»

Αρνούνται κάθε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος

Στα δικαστήρια Κομοτηνής οδηγήθηκαν σήμερα Πέμπτη οι δύο νεαροί που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα ως μέλη του ISIS. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση, ενώ υποστήριξαν ότι είχαν έρθει στη χώρα μας για τουρισμό!

Ο 30χρονος Σερβοσουηδός Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και ο 21χρονος κάτοικος Υεμένης, Αμέρ Αλ Χασάνι κατηγορούνται ότι τροφοδοτούν τον ISIS με όπλα. Μάλιστα, ο Μπεκτάσεβιτς, γνωστός με το ψευδώνυμο Μάξιμος, είχε συλληφθεί και το 2005 για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στη Βοσνία και είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκιση. 

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τον Ιανουάριο του 2016. Είχαν στους σάκους τους δύο μαχαίρια, στρατιωτικά ρούχα, άρβυλα και γάντια. Ισχυρίστηκαν ότι είχαν έρθει στην Ελλάδα για τουρισμό και ήθελαν τον εξοπλισμό, καθώς θα έκαναν...  κάμπινγκ στον Έβρο. Οι αρχές όμως, τους έκριναν ύποπτους για διασυνδέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία. 

Οι Μιρσάντ Μπεκτάσεβιτς και Αμέρ Αλ Χασάνι αρνούνται κάθε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τα ονόματα τους δεν είναι γνωστά στις μυστικές υπηρεσίες, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος τους. 

Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή τους για την συμμετοχή στον ISIS, αλλά την τιμωρία τους για διακεκριμένη οπλοκατοχή. Αύριο Παρασκευή αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top