Βρέθηκε όπλο από τη ληστεία στη Γεωπονική -Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών

Στα χέρια της αστυνομίας ο ένας δράστης- Αναζητείται ο άλλος

Βρέθηκε όπλο από τη ληστεία στη Γεωπονική -Πού στρέφονται

Όπως όλα δείχνουν, ο δεύτερος δράστης που αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία στη χρηματαποστολή στη Γεωπονική Σχολή Αθηνών χθες, Τετάρτη, μάλλον κρυβόταν για ώρες μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Μια καθαρίστρια βρήκε ένα όπλο σε καλάθι απορριμμάτων, σε κτίριο απέναντι από αυτό που έγινε η ληστεία. Η αστυνομία, λοιπόν, οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι ο ληστής βρισκόταν στον χώρο κι αποφάσισε λίγη ώρα μετά να "ξεφορτωθεί" το ενοχοποιητικό στοιχείο.

Έτσι, λοιπόν, μετά τον εντοπισμό του 2ου όπλου των ληστών της Γεωπονικής, οι αρχές διενεργούν έρευνα με βάση το νέο τους εύρημα, εξετάζοντάς το για δακτυλικά αποτυπώματα, ίχνη DNA και για να δουν αν είχε χρησιμοποιηθεί παλιότερα σε κάποια εγκληματική ενέργεια.  

Το χρονικό του εγκλήματος

Οι δυο δράστες μπήκαν από την κεντρική πόρτα χωρίς κουκούλες, κατέβηκαν κάτω στις τουαλέτες (απ’ όπου οι αστυνομικοί έχουν ήδη πάρει αποτυπώματα), στη συνέχεια φόρεσαν στις τουαλέτες τις κουκούλες, και κρατώντας στα χέρια τους τα όπλα, ανέβηκαν από την κεντρική σκάλα, όπως σας έχει ενημερώσει το star.gr. Έφτασαν στην κεντρική αίθουσα όπου βρίσκεται το ΑΤΜ.

Εκείνη την ώρα, ο υπάλληλος της χρηματαποστολής το είχε ανοίξει και προσπαθούσε να βάλει τα χρήματα.

Οι δυο δράστες τον πλησιάζουν με τα όπλα μπροστά σε όλο τον κόσμο, του λένε «σταμάτα», τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το κουτί με τα χρήματα.

Εκείνη την ώρα, βγήκε μια υπάλληλος που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην πόρτα, η οποία είδε το όλο σκηνικό και πάγωσε, με τους ληστές να φωνάζουν «μην κινηθεί κανείς».

Αφού έκαναν την ληστεία, άρχισαν να τρέχουν προς τον εσωτερικό διάδρομο της Γεωπονικής Σχολής. 

Στο βάθος του διαδρόμου υπάρχει μια σκάλα, από την οποία βγήκαν στον εξωτερικό χώρο όπου υπήρχε μια μηχανή. Εκεί τους πρόλαβαν οι φύλακες, ενώ το μηχανάκι δεν έπαιρνε μπροστά. Ο ένας από τους φύλακες τους έριξε κάτω με το μηχανάκι και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν. Ο ένας διέφυγε προς τους αμπελώνες και ο άλλος προς μια υπόγεια διάβαση όπου και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο νεαρός που συνελήφθη, 25 ετών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αδερφός μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», που είναι φυλακισμένο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top