ΚΟΛΑΦΟΣ η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Τούρκους πράκτορες στη Θράκη

Προσπαθούν να τα… μπαλώσουν οι επικεφαλής της τουρκικής μειονότητας

ΚΟΛΑΦΟΣ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Τούρκους πρακτορες

Κόλαφος είναι η έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία αναφέρεται στη δράση Τούρκων πρακτόρων στη Θράκη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα η έκθεση αυτή, που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, συντάσσεται κάθε χρόνο από το Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Η φετινή λοιπόν που αφορά στο 2016 μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι «οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης επιβάλλουν πιέσεις σε Πομάκους και Ρομά προκειμένου να τους επηρεάσουν».

Μάλιστα η έκθεση θορύβησε τους επικεφαλής της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη με αποτέλεσμα η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» να στέλνει επιστολή στο αμερικανικό ΥΠΕΞ θέλοντας να αντικρούσουν όσα αναφέρει η έκθεση.

Στην επιστολή αυτή λοιπόν σημειώνουν ότι στη Θράκη υπάρχει τουρκική μειονότητα και ότι τα όσα αναφέρει η έκθεση για Τούρκους πράκτορες δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Τα μέλη της ABTTF επιχειρούν μάλιστα να παρουσιάσουν την Ελλάδα σαν τριτοκοσμική χώρα και κάνουν λόγο για «νομικές διαδικασίες που έχουν μετατραπεί σε όργανο για απειλή και εκφοβισμό της τουρκικής κοινότητας».

Ως επιχείρημα για να στηρίξουν τον ισχυρισμό αυτό, αναφέρουν τη σύλληψη του δημάρχου Ιάσμου, Ισμέτ Καδή για παράνομη χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του, την έξωση του ψευδομουφτή Ιμπράημ Σερήφ από το βακουφικό ακίνητο, διαδικασία την οποία κίνησε ο νόμιμος μουφτής του ελληνικού κράτους και τη μήνυση της Χρυσής Αυγής κατά του τουρκόφιλου DEB.

Αποφεύγουν όμως στην επιστολή τους να δώσουν απάντηση στην έκθεση των ΗΠΑ για τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί της Ηλιόπετρας.

«Στις τάξεις των πρακτόρων έχει προκληθεί πανικός, καθώς έχει πέσει πολύ μεγάλο βάρος στην προσπάθειά τους να… πείσουν διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, παρουσιάζοντας μια εντελώς ψευδή κατάσταση στη Θράκη. Οι Αμερικανοί αποτελούν το… κερασάκι στην τούρτα, ώστε να καταφέρουν τα βρόμικα σχέδιά τους» αναφέρει πρώην στρατιωτικός, στη Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top