ΣΑΛΟΣ: Η Τουρκία κάλυψε τον Τζιχαντιστή που έσφαξε και αποκεφάλισε Χριστιανούς κληρικούς!

Ο δήμιος που δρα με την ανοχή της «Άγκυρας»-Αποκαλύψεις ΣΟΚ/Πρώτη ανάρτηση: 23-04-2017 19:41

Σοκαριστική είναι η αποκάλυψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή σύνταξης της «Ζαμάν», Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, για την κάλυψη της Άγκυρας στον Κυακάσιο Τζιχανιστή, Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ, γνωστό και ως «δήμιο» που ενέχεται σε αποκεφαλισμούς Χριστιανών κληρικών στη Συρία.

Όπως διαβάζουμε στο «Έθνος», ο γνωστός και επικηρυγμένος ρωσικής καταγωγής μουτζαχεντίν που εμφανίζεται στις φωτογραφίες του αποκεφαλισμού του Ρωμαιοκαθολικού ιερέα το 2013, είχε περάσει στην Τουρκία, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί αλλά… τελικά αποφυλακίζεται εντός των ημερών!

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο ίδιος Ρώσος Τζιχαντιστής, ευθύνεται τον Απρίλιο του 2013 για την απαγωγή και εξαφάνιση του Ελληνορθόδοξου μητροπολίτη Χαλεπίου, Παύλου Γιατζιτζή, και του Συρορθόδοξου επισκόπου, Γιοχάνα Ιμπραήμ, που είχε συγκλονίσει τον χριστιανικό κόσμο.

Σύμφωνα με το «Stockholm Center for Freedom», ο Μαγκομέντ Αμπντουραχνάνοφ και η μικρή ομάδα μουτζαχεντίν που είχε οργανώσει, ευθύνονται για την απαγωγή και (το πιθανότερο είναι) την εκτέλεση των δυο επισκόπων αλλά και τον αποκεφαλισμό του Συροκαθολικού ιερέα.

Ο Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ (Abu Banat) και ο Αχμάντ Ραζαμάνοφ (τζιχαντιστές και οι 2) είχαν σχέσεις με τον Τούρκο εξτρεμιστή ισλαμιστή Μελβούτ Κουσμάν, ο οποίος ζούσε στην Κωνσταντινούπολη και είχε οργανώσει δίκτυο με το οποίο προμήθευε με εξοπλισμό μέλη της οργάνωσης στη Συρία.

Σε ένα από τα μπλόκα της αστυνομίας στο Ικόνιο, η αστυνομία συνέλαβε τον Κουσμάν, τον Μαγκομέντ Αμπντουραχνάνοφ και τον Αχμάντ Ραζαμάνοφ. Και τους τρεις του άφησαν ελεύθερους να συνεχίσουν το ταξίδι τους, παρά το γεγονός ότι ισχύει η απαγόρευση εισόδου επειδή και βρίσκονταν στις λίστες των εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Όλα δείχνουν πως ειδικά για τους δυο επικίνδυνους Καυκάσιους Τζιχαντιστές υπήρχε «υψηλή προστασία».

Μόνο όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα video από τον αποκεφαλισμό των χριστιανών ιερέων πέντε μέρες αργότερα, τους συνέλαβαν και πάλι.

Ενώ αρχικά οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, η Εισαγγελία ζήτησε… άδεια από το Υπ. Δικαιοσύνης για την άσκηση των διώξεωμν. Το Υπουργείο την απέρριψε υποστηρίζοντας πως η διαδικασία θα μπορούσε να κινηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Μάλιστα ο Τούρκος Υπ. Δικαιοσύνης επικαλέστηκε ένα φοβερό επιχείρημα ώστε να μην τους ασκηθούν διώξεις  για τα εγκλήματα τους λέγοντας ότι είναι σε ισχύ συμφωνία δικαστικής αρωγής με τη Συρία από το 1983 και με βάση το νόμο 5237 ένας αλλοδαπός μπορεί να δικαστεί για εγκλήματα που διέπραξε σε τρίτη χώρα μόνο αν δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής με τη συγκεκριμένη χώρα.

Μετά την προφανή προσπάθεια του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης να τους καλύψει, ενδιαφέρον προκαλούν οι αποκαλύψεις από την κατάθεση του Μαγκομέντ Αμπντουραχμάνοφ, ο οποίος δήλωσε ότι συνεργαζόταν στενά και ο ίδιος και άλλοι Τζιχαντιστές, με την τουρκική ΜΙΤ.

Οι 2 Τζιχαντιστές και ο Τούρκος συνεργός του καταδικάστηκαν εν τέλει σε 7,5 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση αλλά ΠΟΤΕ δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τους αποκεφαλισμούς.

Και οι 2 Τζιχαντιστές θα αποφυλακιστούν στις 6 Μάϊου, μένοντας στη φυλακή μόλις 3 χρόνια και 9 μήνες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top