Κάτι συμβαίνει στη Θράκη: Ο Τούρκος κροίσος Λεβέντ Σαδίκ που προωθεί την οικονομική άλωση της Β.Ελλάδας

Είναι «κολλητός» του Ερντογάν, κάνει το αφεντικό και αγοράζει τα μισά ελληνικά καπνά!

Κάτι συμβαίνει στη Θράκη

Ότι τα πράγματα είναι «περίεργα» στη Θράκη, είναι γνωστό. Τι συμβαίνει ακριβώς, και πού το πάει η Τουρκία, έρχεται να το απαντήσει το παρακάτω δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», το οποίο αναφέρεται στην δράση του Τούρκου κροίσου, Λεβέντ Σαδίκ.

Η δράση του είναι άκρως αντιφατική. Από την μια, ο Λεβέντ Σσδίκ είναι γιος του ιδρυτή του επανασυσταθέντος κόμματος DEB, κατέχοντας μια άτυπη αλλά εμβληματική θέση στον σκληρό πυρήνα των εθνικιστών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Από την άλλη, πλασάρεται ως επιχειρηματίας που κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Μεγάλο μέρος της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής στη Θράκη ελέγχεται από αυτόν. Ασχολείται με το βαμβάκι, με τα καπνά και πρόσφατα με τα κεράσια, έχοντας εξασφαλίσει το μονοπώλιο της εξαγωγής ελληνικού βαμβακιού στην Τουρκία, αλλά και της εισαγωγής τουρκικού μαρμάρου στην Ελλάδα.

ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο «ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»;

Με επενδύσεις μαμούθ, ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, ο φιλόδοξος Τούρκος επιχειρηματίας με τις πολιτικές-βλέψεις, έχει βάλει για τα καλά στο μάτι την τοπική οικονομία της Β.Ελλάδας, δικαιώνοντας όσους συνδέουν ευθέως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με τη μεθοδική προσπάθεια της Άγκυρας να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη.

Όσοι γνωρίζουν, λένε πως πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που ενδέχεται να σημάνει την άλωση από την πίσω πόρτα, όχι μόνο της εγχώρια καπνικής βιομηχανίας, αλλά και μεγάλου μέρους της οικονομικής ζωής της Β. Ελλάδας, ακόμα και πέραν της Θράκης.

Ο Σαδίκ που σήμερα θεωρείται «βασιλιάς του βαμβακιού» στην Τουρκία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, καθώς εκτός από πολυσχιδής επιχειρηματίας είναι και σκιώδης ηγέτης του DEB, το οποίο ο πατέρας του Αχμέτ Σαδίκ ίδρυσε ώστε να εξελιχθεί σε «Ντενκτάς της Θράκης».

Σήμερα για τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία που θα κληθεί σύντομα να δραστηριοποιηθεί στα κοινά.

Ο ίδιος το 2006, είχε αποκαλύψει σε τουρκική εφημερίδα, πως ο Ερντογάν του έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί «για το δίκιο των Τούρκων της δυτικής Θράκης».

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ «ΠΡΟΤΕΖΕ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο πατέρας Σαδίκ σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το 1995 στο δρόμο Ξάνθης-Κομοτηνής. Το αυτοκίνητο του συγκρούστηκε με το τρακτέρ που οδηγούσε ένας 62χρονος αγρότης.

Η Άγκυρα και κύκλοι της μουσουλμανικής μειονότητας, είχαν εκφράσει τότε υποψίες πως δεν επρόκειτο για απλό δυστύχημα.

Μετά από αυτό μάλιστα, ο Αχμέτ Σαδίκ ανακηρύχθηκε εθνικός ήρωας των Τούρκων!

Μετά από πρόσκληση της τουρκικής ηγεσίας, η σύζυγος, ο γιος και η κόρη του μετακόμισαν στην Κωνσταντινούπολη όπου τους παραχωρήθηκαν προνόμια.

Ο Λεβέντ Σαδίκ αποκαλείται «κατασκευασμένος Σουλτάνος» ενώ μερικά χρόνια αργότερα, ο Ερντογάν έγινε προστάτης της οικογένειας Σαδίκ και μέντορας του νεαρού Λεβέντ.

Ο ΛΕΒΕΝΤ ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΚΑΙ… ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ο Λεβέντ πλαισιώνεται από Τούρκους φουσκωτούς, που δεν διστάζουν να επιδείξουν ακόμα και τα όπλα τους σε όποιον διαμαρτυρηθεί.

Κάτοικος της περιοχής που για ευνόητους λόγους θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναφέρει πως ο Σαδίκ «κυκλοφορεί με ένα τεράστιο μαύρο τζιπ με τουρκικές πινακίδες. Τον συνοδεύουν πάντα από 5-10 άτομα, που στο πέρασμα τους προκαλούν πανικό. Αν κάποιος τολμήσει να πλησιάσει τον Λεβέντ αντιδρούν. Έχουν δείξει όπλο σε κακόμοιρο ντελιβερά, αλλά γνωρίζω ότι έχουν σπρώξει ακόμα 2 άτομα και έχουν βρίσει περισσότερους».

Πρόσφατα μάλιστα, ο Λεβέντ είχε μοιράσει εξώδικα σε δημοσιογράφους της Θράκης που έγραψαν για τα νταηλίκια των «φουσκωτών» του στο νυχτερινό κέντρο «Ηχοδρόμιο». Θαμώνας του μαγαζιού είχε καταγγείλει πως τραμπουκίστηκε επειδή είχε την ατυχή έμπνευση να βγάλει φώτο το βουνό από λουλούδια στο τραπέζι όπου διασκέδαζε ο Λεβέντ με φίλους του. Οι σωματοφύλακες του, τον έσπρωξαν στην τουαλέτα και τον ανάγκασαν να τις σβήσει όλες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top