Στο πένθος βυθίστηκαν οι οικογένειες των 4 αξιωματικών που χάθηκαν στη ΜΟΙΡΑΙΑ ΠΤΗΣΗ

Βουβός ο πόνος

Με το κεφάλι κατεβασμένο και τα μάτια κλαμένα οι συγγενείς των τεσσάρων στρατιωτικών προσπαθούν να χωνέψουν τα κακά μαντάτα.  Ο πόνος βουβός. Τα σπίτια των αξιωματικών γέμισαν με μαυροφορεμένους και το νοσοκομείο με ένστολους.

Ψυχολόγοι, ψυχίατροι, νοσηλευτές και κοινωνικοί λειτουργοί βρίσκονται δίπλα στις οικογένειες και τους συγγενείς των τεσσάρων θυμάτων στο γενικό νοσοκομείο Λάρισας.

Ανάμεσα στους νεκρούς  ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης. Πιστός στο καθήκον, τρυφερός σύζυγός και στοργικός πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός του, μίλησε στο STAR με τρεμάμενη φωνή λίγη ώρα μετά τον τραγικό χαμό του.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι πάρα πολύ νωπό. Ένα θα σας πω. Ήταν ένας άξιος, υπερήφανος,  γενναίος άνδρας», σημείωσε η Κατερίνα Λενάκη.

Είχε προαχθεί σε υποστράτηγο μόλις πριν ένα μήνα και είχε τοποθετηθεί στη θέση του υποδιοικητή της 1ης στρατιάς Λάρισας. Τα λόγια του μαρτυρούν την αγάπη του για την πατρίδα. «Καταβάλλουμε, όπως γνωρίζετε μία προσπάθεια πέρα από τις ανθρώπινες δυνατότητες. Θέλω να ενημερώσω όλους τους παρισταμένους. Το προσωπικό μας κάνει κατάθεση ψυχής».

ΘΩΜΑΣ ΑΔΑΜΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΕΤΩΝ 50

Την τελευταία του πνοή άφησε στο ελικόπτερο και ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος. Παντρεμένος με Ολλανδή γιατρό και πατέρας τριών παιδιών. Αν και υπηρετούσε στην Λάρισα, συνέχισε να ζει με την οικογένειά του στην Καρδίτσα.

«Είχε μία εξαίρετη οικογένεια. Πηγαινοερχόταν κάθε μέρα Καρδίτσα - Λάρισα. Δεν το κάνει εύκολα. Σηκωνόταν στις 5 το πρωί για να έρθει στην υπηρεσία και έφευγε πιο αργά», είπε ο θείος του υποστράτηγου Ιωάννη Τζανιδάκη, Κώστας Τσιλικάκης.

Ο πρωτότοκος γιος του θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, όνειρό του η σχολή Ευελπίδων. Ο Θωμάς Αδάμος όμως, καμάρωνε και για την κόρη του που είναι 2ετής φοιτήτρια Ιατρικής.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΓΟΥΛΑΣ, ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΕΤΩΝ 40

Ο Δημοσθένης Γούλας ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου Χιουι. Ήταν μπειρος κυβερνήτης. Είχε στο ενεργητικό του 1600 ώρες πτήσης.

Διακρινόταν για τη μόρφωσή του, τη στρατιωτική του επάρκεια και τον ακέραιο χαρακτήρα του. Παντρεμένος με δύο παιδιά 12 και 14 ετών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΣ, ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ, ΕΤΩΝ 29

Η ιστορία του Κωνσταντίου Χατζή συγκλονίζει. Ο νεαρός υπολοχαγός ήταν νιόπαντρος. Ζούσε όμως, χωριστά από τη σύζυγό του. Εκείνη είναι αισθητικός και δουλεύει στο Ντουμπάι τον τελευταίο χρόνο.  Ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου είχε ήδη βγάλει εισιτήρια για να πάει να τη δει. Θα έφευγε αύριο το πρωί.

Το σπίτι του στη Φαλάνη Λάρισας ντύθηκε για 2η φορά στα μαύρα. Πριν δύο χρόνια έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του και σήμερα το πρωί ο νεαρός υπολοχαγός. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top