19 Απριλίου 2017: Συντριβή ελικοπτέρου στην Ελασσόνα με 4 ΝΕΚΡΟΥΣ-Το χρονικό της τραγωδίας με ΓΡΑΦΙΚΑ

Πως το μοιραίο «Χιούι» οδήγησε στον θάνατο τους αξιωματικούς

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα της πρωινής τραγωδίας με το ελικόπτερο "Χιούι" στο Σαραντάπορο Ελασσόνας που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις αξιωματικούς και  τον τραυματισμό μιας γυναίκας Αρχιλοχία. Το επικρατέστερο σενάριο για τα αίτια της πτώσης θέλει το ελικόπτερο να πέφτει πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, καθώς στην περιοχή υπήρχε πολύ χαμηλή ορατότητα.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Η τραγωδία που έπληξε σήμερα Τετάρτη τις Ένοπλες Δυνάμεις καθρεφτίζεται σε αυτή τη φωτογραφία από τα συντρίμμια του στρατιωτικού ελικοπτέρου «Χιούι», στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Τα συντρίμμια του «Χιούι» βρέθηκαν 3 με 4 χιλιόμετρα βόρεια του Σαρανταπόρου Ελασσόνας, μετά από ειδοποίηση τεχνικών της ΔΕΗ. Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια της τραγωδίας είναι ότι το «Χιούι» έπεσε πάνω σε καλώδια και συνετρίβη στο έδαφος. Άλλωστε, η ορατότητα δεν ήταν καλή και υπήρχε πυκνή νέφωση την ώρα του δυστυχήματος, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κομμένα ηλεκτρικά καλώδια.

Τέσσερις επίλεκτοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς έχασαν τη ζωή τους, ενώ σοβαρά τραυματισμένη βγήκε από τα συντρίμμια μια αρχιλοχίας.

Νεκροί είναι ο Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Χατζής. Η Ιπτάμενη Μηχανικός του «Χιούι», Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά είναι εκτός κινδύνου.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 7.25 από τη βάση του στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, με προορισμό την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Από εκεί παρέλαβε τους 2 αξιωματικούς και απογειώθηκε πάλι στις 7.32 με κατεύθυνση την Κοζάνη. Στις 7.48 το Χιούι είχε την τελευταία επικοινωνία του με τα ραντάρ. Γύρω στις 10 το πρωί εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Η αποστολή του ελικοπτέρου ήταν να κάνει μια πτήση επιτήρησης στα βόρεια σύνορά μας με την Αλβανία και τα Σκόπια. Είναι μια πτήση που γίνεται μια φορά το μήνα και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ένα αίσθημα ασφάλειας στους ακρίτες μας.

Στην περιοχή της τραγωδίας έφτασε ο αρχηγός του ΓΕΣ αντιστράτηγος Στεφανής, ενώ με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top