Η Άγκυρα συνεχίζει το "χαβά" της με προκλήσεις στο Αιγαίο και μετά το δημοψήφισμα

Έντονη είναι και η δραστηριότητα του Τουρκικού Ναυτικού που κάνει ασκήσεις με πραγματικά πυρά

Το μεσημέρι της Τρίτης, έξι τουρκικά μαχητικά, σε δύο σχηματισμούς, μπήκαν στο Αιγαίο από τις περιοχές Χίου-Σάμου και Λήμνου-Λέσβου, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, ενώ έγινε και μια εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά.

Έντονη είναι και η δραστηριότητα του Τουρκικού Ναυτικού αυτήν την περίοδο, με ασκήσεις ανατολικά της Σαμοθράκης και στα τουρκικά παράλια κοντά στη Χίο και στη Σάμο.

Επιπλέον, τουρκικά πολεμικά πλοία διεξάγουν σήμερα ανατολικά του Καστελόριζου ασκήσεις πυρών μαζί με ισπανικά πλοία, ενώ αύριο η Άγκυρα έχει δεσμεύσει μια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, για να κάνει ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Το τουρκικό ναυτικό έχει προγραμματίσει ασκήσεις και στα κατεχόμενα, την ερχόμενη εβδομάδα.

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις απειλές κατά της χώρας μας, τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.   « Η δική μας στρατηγική είναι : νηφαλιότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να θεωρήσει ως «εθνική μαγκιά» της, το να διακόψει τις σχέσεις της με την Ε.Ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top