ΑΥΤΟΨΙΑ STAR για...γερά στομάχια! Καταστήματα σερβίρουν "ανθυγιεινές" καταστάσεις

Τραγικές συνθήκες με χαλασμένα ψυγεία και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα

Αυτοψία στα καταστήματα με τρόφιμα που διατηρούν αλλοδαποί στο κέντρο της Αθήνας έκανε η κάμερα του Star. Οι συνθήκες είναι τραγικές, με χαλασμένα ψυγεία και αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα, που καταλήγουν πολλές φορές στα πιάτα μας.

Ξεκινήσαμε με τα νηστήσιμα: Φαλάφελ, ή αλλιώς, κεφτέδες από ρεβίθι. Το εντοπίσαμε μέσα σε ψυγείο σε σουβλατζίδικο, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ευριπίδου. Ο ιδιόκτητης του καταστήματος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δικαιολογηθεί για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που βρήκαμε στο κατάστημά του: Ψυγεία με κιμάδες αγνώστου ταυτότητας, κοτόπουλα χωρίς συσκευασία, τηγάνια κατάμαυρα από το λάδι και γύρος από κοτόπουλο στα τελειώματα.

Ο ιδιόκτητης του ψητοπωλείου μάς έφερε ένα κουτί που είχε πετάμενο στο πάτωμα, για μας δείξει ότι υπάρχει συσκευασία. Τέτοιες ημέρες, όλοι ετοιμαζόμαστε να γευτούμε το αρνάκι. Μόνο που το αρνάκι που βρήκαμε μέσα σε ψυγείο άλλου καταστήματος, ήταν κατεψυγμένο, χωρίς συσκευασία, χωρίς ημερομηνία και σε κομμάτια σκληρά σαν πέτρες.

Στην αυτοψία που κάναμε στα καταστήματα που διατηρούν αλλοδαποί σε παράπλευρους δρόμους στην Ομόνοια, οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες. Κοτόπουλα, ψάρια, κρέατα, λαχανικά, όλα στα ίδια ψυγεία. Ψυγεία σπασμένα, που έχουν κολληθεί πρόχειρα με μονωτικές ταινίες. Τους ζητάς ένα ή δυο κιλά κοτόπουλο και στο κόβουν εκείνη την ώρα, σε βρώμικες μηχανές, εστίες μικροβίων.

Δυστυχώς, κάποια από τα κρέατα καταλήγουν στα πιάτα μας, χωρίς να το γνωρίζουμε.

Τα λαχανικά ή τα φρούτα, φρέσκα και σάπια, είναι όλα μαζί και στοιβαγμένα σε πρόχειρες αποθήκες και σε σκοτεινούς διαδρόμους.

Αναρωτόμαστε, όλα όσα βρήκαμε στην αυτοψία που κράτησε περίπου μια ώρα, δεν μπορούν να εντοπιστούν από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να ληφθούν μέτρα;

Δείτε το βίντεο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top