ΒΙΟΣ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ ο γιατρός που δολοφονήθηκε στη Μάρνης – Η εμπλοκή του στην περίφημη υπόθεση Stradivarius

Γνωστός στις αρχές από το παρελθόν - Πρώτη ανάρτηση 08-04-2017 20:58

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα έρχονται στο φως για το παρελθόν του 70χρονου γιατρού, ο οποίος δολοφονήθηκε άγρια στην πλατεία Βάθη μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Όπως αναφέρει το Epiruspost, ο Χρήστος Φωτίου, ο νεκρός ανδρολόγος – ουρολόγος από την Κλεισούρα Πρέβεζας είχε μπλεξίματα και ο ίδιος με τις διωκτικές αρχές της Ηπείρου από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Μάλιστα τελευταία φορά συνελήφθη το 2014 στο Αγρίνιο για διάρρηξη που είχε γίνει στο κέντρο της πόλης.

Η υπόθεση όμως στην οποία είχε εμπλακεί και τον είχε κάνει γνωστό στο πανελλήνιο είναι η περίφημη υπόθεση με το βιολί Stradivarius τη δεκαετία του 1990.

Το βιολί το μετέφερε από την Αλβανία μια νεαρή κοπέλα, όταν μετά το άνοιγμα των συνόρων στις αρχές της δεκαετίας του 1990 χιλιάδες συμπατριώτες της περνούσαν τα σύνορα και αναζητούσαν καταφύγιο στη χώρα μας.

Στη Μενίνα Θεσπρωτίας, το κορίτσι έπεσε θύμα απαγωγής, προκειμένου να του κλέψουν το βιολί, το οποίο στη γνήσια μορφή του κοστολογείται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Epiruspost, εγκέφαλος της υπόθεσης θεωρήθηκε ο γιατρός, που τότε δραστηριοποιούνταν στα Γιάννενα. Οδηγήθηκε λοιπόν στην δικαιοσύνη, αλλά αθωώθηκε, καθώς αποδείχθηκε ότι το βιολί δεν ήταν γνήσιο.

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε τις αρχές. Φέρεται επίσης να είχε εμπλακεί στη σύλληψη και την αποφυλάκιση του διοικητή του ΙΚΑ, ο οποίος είχε στείλει στη δικαιοσύνη μεγάλη υπόθεση πλαστών συνταγογραφήσεων, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο εν λόγω γιατρός.

Στο εξοχικό του διοικητή στη Πρέβεζα η αστυνομία είχε βρει μικροποσότητα χασίς και συνελήφθη.

Υπάρχει επίσης μια ακόμα σκοτεινή υπόθεση λίγα χρόνια αργότερα, όταν αστυνομικοί είχαν θέσει σε παρακολούθηση χασισοφυτεία στην ευρύτερη περιοχή του Δροσοχωρίου.

Οι χασισοκαλλιεργητές, κατάφεραν να τους αφοπλίσουν και να τους δέσουν, ενώ εικάζεται ότι εγκέφαλος και αυτής της υπόθεσης ήταν ο ίδιος γιατρός.

Το τελευταίο του χτύπημα ήταν το 2012, όταν κατάφερε να εξαπατήσει κατοίκους στη Θεσπρωτία, πουλώντας τους ιατρικές υπηρεσίες.

Έμπειροι αξιωματικοί της Ηπείρου μιλούν για άνθρωπο με πολυσχιδή δράση, ο οποίος παρά το γεγονός ότι συνελήφθη αρκετές φορές και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, σχεδόν ποτέ δεν τιμωρήθηκε.

Τα τελευταία χρόνια ο ανδρολόγος- σεξολόγος, είχε ιατρείο στην Αθήνα. Αν και συνταξιούχος εξακολουθούσε να έχει ευρύ πεδίο δράσης, μέχρι την στιγμή της άγριας δολοφονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top