Στη συμμορία του σκληροτράχηλου «Ρουσλάν» ο ένας από τους ληστές του Παλαιού Φαλήρου

Πραγματοποιούσαν ληστείες σε χρηματαποστολές

Στη συμμορία του σκληροτράχηλου «Ρουσλάν»ο ληστής Φαλήρου

Ιδιαίτερα επικίνδυνοι ήταν οι τέσσερις ληστές που εισέβαλαν χθες το πρωί σε διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου, όπως προκύπτει από τις νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως για τη δράση και το παρελθόν τους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτές, ο ένας από τους δύο ληστές που συνελήφθησαν, ο Ρώσος «Ιγκόρ», 40 ετών, έχει απασχολήσει τις αρχές για 36 ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων και είχε συλληφθεί σε επιχείρηση των ΕΚΑΜ σε διαμέρισμα στην Αμφιάλη.

Φέρεται να είναι μάλιστα πρωτοπαλίκαρο του διαβόητου ληστή χρηματαποστολών «Ρουσλάν» ή «Ιορδάνη».

Ο «Ρουσλάν» ήταν ο εγκέφαλος επικίνδυνης συμμορίας που αποτελούνταν από ιδιαίτερα σκληρούς κακοποιούς.

Θεωρείται εξειδικευμένος στις ληστείες χρηματαποστολών, με λεία που αγγίζει τα επτά εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου 2010 στη Λιβαδειά.

Ο 38χρονος «Ρουσλάν» συμμετείχε στη συμμορία που φορώντας αποκριάτικες μάσκες Ελλήνων πολιτικών είχαν ληστέψει τουλάχιστον πέντε χρηματαποστολές και η οποία εξαρθρώθηκε το 2008 από την Ασφάλεια Αττικής. Παρ’ όλ’ αυτά. Ο «Ρουσλάν» τότε είχε καταφέρει να διαφύγει.

Φέρεται ακόμα να είναι πίσω από τη συμμορία που το διάστημα Ιουλίου – Αυγούστου 2009 λήστεψε ένα υποκατάστημα τραπέζης και υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας χρηματαποστολών στη Σαντορίνη.

Τον Απρίλιο του 2007 δε, ως επικεφαλής 15μελους συμμορίας που παρίστανε τους αστυνομικούς λήστεψαν όχημα χρηματαποστολής μεγάλης εταιρείας, αφαιρώντας 1,9 εκατ. ευρώ.

Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς είχαν ακινητοποιήσει στη λεωφόρο Πάρνηθος – Αχαρνών ένα βαν χρηματαποστολής που μετέφερε 2 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει.

Έγγραφα της αστυνομικής διεύθυνσης Βοιωτίας, αποδεικνύουν ότι ο «Ρουσλάν» είχε συνεργούς και στο υπουργείο Μεταφορών, καθώς μέλη της σπείρας του, αφού εντόπιζαν πολυτελή ΙΧ, κατέγραφαν και εξακρίβωναν τα στοιχεία των ιδιοκτητών τους, ενώ ο επίορκος υπάλληλος του υπουργείου τους βοηθούσε και στη συνέχεια έφτιαχναν πλαστά μηχανογραφικά δελτία.

Μάλιστα η συμμορία πριν χτυπήσει τις χρηματαποστολές στάθμευε κοντά στο σημείο της επίθεσης ένα βαν στο αμάξωμα του οποίου άνοιγαν τρύπες για να τοποθετήσουν κάμερες, ώστε να παρακολουθούν τον χώρο. Στη συνέχεια έκλειναν το δρόμο στην χρηματαποστολή και με τη χρήση όπλων ή με βαριοπούλες προσπαθούσαν να καταστρέψουν το όχημα και να πάρουν τα λεφτά. Μετά τις ληστείες έφευγαν από το σημείο με κλεμμένες μηχανές. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top