Προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου: «Για ό,τι πάθω θα φταίτε εσείς»

Λίγο πριν εκδικαστεί η πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του

Τσοχατζόπουλος: "Για ο,τι πάθω θα φταίτε εσείς"

Γραπτή δήλωση μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά από εγχείρηση στην καρδιά, έκανε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ο πρώην υπουργός, λίγο πριν την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης του που εκδικάζεται την Τετάρτη (5/04),  «προειδοποίησε» πως για ό,τι του συμβεί ευθύνονται εκείνοι που του αρνούνται την αποφυλάκιση:

«Επειδή η εξέλιξη της υγείας μου τα τελευταία πέντε χρόνια, καθιστά αδύνατη την παρουσία μου στο Δικαστήριο την 5.4.2017, αισθάνομαι την επιτακτική ανάγκη να δηλώσω ότι, οτιδήποτε συμβεί αυτή τη κρίσιμη στιγμή στην υγεία μου, θα χαρακτηρίσει άμεσα τη λειτουργία των δημοκρατικών και πολιτειακών θεσμών της Ελλάδας…» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του.

Να σημειώσουμε, πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος ζητά την αναστολή εκτέλεσης των 20 ετών κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Να αναφερθεί τέλος, πως την περασμένη εβδομάδα (που κατατέθηκε από τους συνηγόρους του Τσοχατζόπουλου η νέα αίτηση αποφυλάκισης), κατέθεσε  ως μάρτυρας ο διευθυντής της β' Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού, Γ. Οικονομόπουλος, ο οποίος βεβαίωσε πως η υγεία του κατηγορούμενου είναι σε κακή κατάσταση:

«Ο ασθενής έπρεπε να χειρουργηθεί εκτάκτως, αλλά δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε λόγω των διαφόρων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη», είπε, προσθέτοντας πως «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής».

Όπως επεσήμανε, πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την αποκατάσταση της υγείας του, να έχει συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία και τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί».

Παράλληλα, ο μάρτυρας πρόσθεσε πως ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρειάζεται ειδική θεραπεία για να επανέλθει και να αποφευχθούν οι λοιμώξεις. «Στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του. Δεν είναι εύκολο. Θέλει προσοχή για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια για την καθημερινότητά του» τόνισε επίσης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top