Αλλαγές στο παρά πέντε! Δήλωση και 5ου μαθήματος στις Πανελλαδικές

Προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής σε σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης- Πρώτη ανάρτηση 10:35

Aλλαγές την τελευταία στιγμή, κάνει το υπουργείο Παιδείας, όσον αφορά στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Προκειμένου οι υποψήφιοι να έχουν περισσότερες πιθανότητες εισαγωγής σε σχολές της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους μαθητές θέλουν να εξετασθούν και σε 5ο μάθημα, και  δεν το είχαν δήλωσαν το προηγούμενο διάστημα.

Δεν αποκλείεται από τη Δευτέρα να ανοίξουν εκ νέου τα μηχανογραφικά δελτία για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης, -όπως ζητούν και πολλοί γονείς μετά τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ-, και να μπορούν να δηλώσουν περισσότερες σχολές και όχι μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο.

Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να δηλώσουν έως τα τέλη Φεβρουαρίου ότι θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα, αν θέλουν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στις σχολές ενός επιστημονικού πεδίου, ενώ αν θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση σε σχολές δεύτερου πεδίου, οι 18χρονοι πρέπει να εξεταστούν σε πέμπτο μάθημα.

Στην απόφαση αυτή αναφέρθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, κ. Παντής, λέγοντας ότι το υπουργείο αποφάσισε να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα γονέων και μαθητών.

Βέβαια, είναι λίγο δύσκολο να προετοιμαστεί ένας μαθητής μέσα σε δύο μήνες για να δώσει ένα μάθημα στις Πανελλήνιες. 

«Στην απίστευτη προχειρότητα του Υπουργείου Παιδείας, απαντάμε ότι αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ανακληθεί άμεσα η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις - και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης», ανέφερε η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top