Το αληθινό SURVIVOR είναι στα ελληνικά νοσοκομεία! Δεν έχουμε ΜΕΘ,γιατρούς και μηχανήματα!

Ευχολόγιο η Λίστα Χειρουργείου

Εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν λένε οι πολίτες αυτής της χώρας, καθώς περιμένουν μήνες για να χειρουργηθούν…  

«Αν δεν δώσεις φακελάκι, δεν υπάρχει λίστα, δεν υπάρχει τίποτα», λένε Έλληνες στο Star.

Ο Παύλος Πολάκης, όμως δηλώνει περήφανος για το σύστημα υγείας!

«Μετά από 1,5 χρόνο, είμαστε περήφανοι, γιατί το σύστημα έχει σταθεροποιηθεί και έχει βελτιωθεί στις βασικές του λειτουργίες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, τα νοσοκομεία Ζακύνθου, Λαμίας, Άμφισσας, Λήμνου, Αιγίου, Νάουσας και Κυπαρισσίας, σταμάτησαν να κάνουν χειρουργεία, καθώς δεν υπάρχουν χειρουργοί, αναισθησιολόγοι και ιατρικά μηχανήματα.

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια, να προσλάβει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό και να προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά, προκειμένου να μην υπάρχουν λίστες αναμονής, οι οποίες δυστυχώς σκοτώνουν τους ασθενείς», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ.Γιαννάκος.

Την ώρα που τα νοσηλευτικά ιδρύματα ταλανίζονται από χιλιάδες προβλήματα, το υπουργείο υγείας με σχετική εγκύκλιο ζήτησε μέχρι τις 23 Μαρτίου, τα νοσοκομεία της χώρας να έχουν αναρτήσει στην ιστοσελίδα τους, λίστα χειρουργείου. Έναν κατάλογο στον οποίο απεικονίζεται η σειρά προτεραιότητας των προς εκτέλεση χειρουργικών επεμβάσεων, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια και ισότητα ως προς τους ασθενείς.

Με μια αναζήτηση στις ιστοσελίδες των νοσοκομείων διαπιστώνει κανείς, ότι σε Ιπποκράτειο και Μεταξά είναι υπό κατασκευή, ο Ευαγγελισμός, το Λαϊκό, το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, και ο Άγιος Σάββας δεν έχουν αναρτήσει λίστα χειρουργείου, ενώ το Αλεξάνδρα, το Γεννηματάς, το Σωτηρία και το ΚΑΤ έχουν αναρτήσει την συγκεκριμένη λίστα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, δεν γίνονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης κλινών στις ΜΕΘ, στα δημόσια νοσοκομεία κατά 30% είναι κλειστά τα χειρουργικά τραπέζια, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό και υλικά, ενώ η λίστα αναμονής των ασθενών για να χειρουργηθούν αγγίζει τον 1 χρόνο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top