ΑΡΠΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ: ΘΡΙΛΕΡ με ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΓΩΓΗ πλούσιου άνδρα και της αδερφής του σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη!

Αναζητείται ο "εγκέφαλος" της οργάνωσης

ΑΡΠΑΓΜΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ: ΘΡΙΛΕΡ με ΔΙΠΛΗ ΑΠΑΓΩΓΗ πλούσιου άνδρ

Σαν από ταινία ακούγεται η ιστορία της διπλής απαγωγής ενός 39χρονου Βέλγου στην Αθήνα και της αδερφής του στην Κωνσταντινούπολη, που αποκαλύφθηκε χθες, Τετάρτη.

Δυο απαγωγείς ακολούθησαν το πρότυπο του tiger kidnapping («Άρπαγμα της Τίγρης»). Πρόκειται για σύντομες απαγωγές που στοχεύουν σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη τραπεζών, μεγαλογιατρούς κτλ, με μεγάλα έσοδα, με στόχο να παίρνουν λύτρα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να τους ελευθερώνουν.

Στην Ελλάδα έγιναν 7 απαγωγές τέτοιου τύπου, από το 2011 έως το 2014, με πιο πρόσφατη αυτή του αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου.

Στο νέο κρούσμα, δράστες φέρονται να είναι μερικοί Πακιστανοί. Επικεφαλής κι οργανωτής τους, ο «Μάρκος» από την Αλβανία, που γνωριζόταν με τον 39χρονο Βέλγο, πακιστανικής καταγωγής, που απήχθη.

Το χρονικό 

Ο 39χρονος πείστηκε από τους δράστες να έρθει στην Αθήνα για να τον φιλοξενήσουν δωρεάν. Αντίστοιχη φιλοξενία προσέφεραν στην αδερφή του Βέλγου, στην Κωνσταντινούπολη. Ο Βέλγος εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στο Κερατσίνι, μόλις δυο μέρες μετά, όμως, η φιλοξενία μετατράπηκε σε εφιάλτη!

Ξαφνικά, η ομάδα των Πακιστανών επιτέθηκαν στον «φιλοξενούμενο» με μπαλτάδες και μαχαίρια, τον έδεσαν, τον φίμωσαν, τον ακινητοποίησαν και τον κρατούσαν κλειδωμένο. Φαίνεται, μάλιστα, ότι του αφαίρεσαν τις πιστωτικές του κάρτες, μαζί με τους κωδικούς, και, επιπλέον, 3.000 ευρώ. Ο Βέλγος τα έδωσε, οι απαγωγείς, όμως, δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους. Τελικά, 3 μέρες αργότερα, ο 39χρονος κατάφερε να απελευθερωθεί μόνος του και να πάει στην αστυνομία.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούσαν να πιστέψουν στ’ αυτιά τους στο άκουσμα της περιγραφής των γεγονότων!

Την ίδια στιγμή, δυο συνεργοί των δραστών στην Κωνσταντινούπολη είχαν αρπάξει και κρατούσαν όμηρο την αδερφή του 39χρονου, ζητώντας λύτρα από τον 3ο αδερφό των θυμάτων, που βρισκόταν στο Βέλγιο. Το τέλος ήταν αίσιο και για τη γυναίκα αυτή, καθώς απελευθερώθηκε με τη βοήθεια των τουρκικών Αρχών. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη συλλάβει τους τρεις απαγωγείς του 39χρονου, όλοι τους Πακιστανοί, ηλικίας 26, 27 και 31 ετών. Η έρευνα συνεχίζεται, όμως, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 ακόμα συνεργών, μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος» της συμμορίας.

Από τις έρευνες της αστυνομίας στο διαμέρισμα στο Κερατσίνι, εκεί όπου διέμενε το θύμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, πλαστικά εργαλεία για δέσιμο και ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του 39χρονου.

Οι 3 Πακιστανοί που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Πειραιά, που τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top