Στον εισαγγελέα Ξάνθης ο Ιμάμης με τα όπλα στο τζαμί

Τι υποστηρίζουν πρόξενος και ψευδομουφτής

Στον εισαγγελέα Ξάνθης ο Ιμάμης με τα όπλα στο τζαμί

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο ιμάμης που συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή όπλων που βρέθηκαν σε μιναρέ του τεμένους της Ηλιόπετρας.

Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μειονοτικοί μουσουλμάνοι για να συμπαρασταθούν στο ιμάμη, ενώ εκτός από τους κατοίκους της Ηλιόπετρας βρέθηκαν επίσης στελέχη και παράγοντες από τη μειονότητα.

Μιλώντας στο xanthi2 οι κάτοικοι της Ηλιόπετρας τόνισαν ότι ο ιμάμης δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα τα 20 χρόνια που βρίσκεται στο χωριό τους και δήλωσαν έκπληκτοι από την υπόθεση.

Από την πλευρά του ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή και ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, στον οποίο υπάγεται ο ιμάμης προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια που έχει στηθεί από τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του περασμένου καλοκαιριού.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη υπηρεσίες ασφαλείας κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών έκαναν έλεγχο στο τζαμί και εντόπισαν μέσα σε μια μαύρη σακούλα σε βοηθητικό οίκημα στον προαύλιο χώρο δύο πιστόλια, εκ των οποίων το ένα με σιγαστήρα κι μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top