Οδοντοτεχνίτης είχε απωθημένο να γίνει οδοντίατρος και ξεδόντιαζε ασθενείς!

Μήνυση εναντίον του κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής

Μήνυση κατά οδοντοτεχνίτη για παράνομη άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, ο οδοντοτεχνίτης εκτελούσε με αμοιβή οδοντιατρικές πράξεις, όπως η εξαγωγή δοντιών και η κατασκευή οδοντοστοιχίας, χωρίς να έχει λάβει αποτυπώματα από οδοντίατρο, χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του οδοντιάτρου και σε χώρο που δεν διαθέτει την προβλεπόμενη βεβαίωση λειτουργίας οδοντιατρείου.

«Τα φαινόμενα αντιποίησης του επαγγέλματος ως αποτέλεσμα της αναζήτησης φθηνών λύσεων από τους ασθενείς απασχολούν καθημερινά τον Σύλλογό μας», ανέφερε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής.

«Θα πρέπει να κατανοήσουν και οι ασθενείς ότι οι φθηνές υπηρεσίες δεν συνδυάζονται, κατ΄ ανάγκη, με την απαιτούμενη ποιότητα και δημιουργούν κινδύνους για την υγεία τους. Στην προοπτική του χρόνου η φθηνή λύση γίνεται πολύ ακριβή. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την προάσπιση του επαγγέλματός μας» , κατέληξε ο κ. Υφαντής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top