ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οι μισθοί των GOLDEN BOYS υπουργείων και οργανισμών

Απίστευτες καταγγελίες για αυξήσεις μισθών και προσλήψεις

ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ οι μισθοί των GOLDEN BOYS υπουργείων

Οργή προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τις προκλητικές αυξήσεις στους ήδη παχυλούς μισθούς των golden boys των υπουργείων και των δημόσιων οργανισμών, αλλά και για τις προσλήψεις, την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει να τα βγάλει πέρα με 450 ευρώ.

Δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει ότι πρωταγωνιστικό ρόλο  στην αύξηση των δαπανών του έχει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου ο υπουργός, Γ. Μουζάλας, όχι μόνο πολλαπλασίασε αναδρομικά από 7 σε 24 τους υπαλλήλους που μπορεί να έχει στο γραφείο του, αλλά και έδωσε αύξηση πάνω από 50% στη διευθύντρια Υποδοχής, της οποίας οι μηνιαίες αποδοχές από 2.604 ευρώ έφτασαν τα 3.950 ευρώ.

Η αμοιβή του διευθυντή Υποδοχής είχε αρχικά καθοριστεί τον περασμένο Ιούλιο στα 2.604 ευρώ. Τότε η θέση ήταν κενή και η επιλογή του προσώπου ήταν μία από τις βασικές αιτίες της διαμάχης μεταξύ του κ. Μουζάλα και του γενικού γραμματέα Ο. Βουδούρη που κατέληξε στην απομάκρυνση του δεύτερου.

Το ύψος της ετήσια δαπάνης υπολογιζόταν τότε στα 35.000 ευρώ, καθώς θα περιλαμβανόταν  και η οικογενειακή παροχή.

Στις 23/2/2017 ο κ. Μουζάλας όμως υπέγραψε απόφαση αύξησης των αποδοχών της διευθύντριας στα 3.950 ευρώ, ενώ στο ποσό δεν υπολογίζεται η οικογενειακή παροχή. Για την κάλυψη της διαφοράς μάλιστα δεν αναφέρεται η πρόσθετη δαπάνη, αλλά σημειώνεται ότι θα καλυφθεί από τρεις διαφορετικούς κωδικούς, ο ένας εκ των οποίων έχει υπόλοιπο 600 ευρώ. Προστίθεται όμως ότι αυτοί οι λογαριασμοί θα έχουν τα επόμενα έτη πίστωση 48.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από την παραπάνω απόφαση, ο Α.Τσίπρας στις 20/1/2017 προσυπέγραψε την πράξη για αύξηση των θέσεων στο γραφείο του κ. Μουζάλα για κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών.

Μάλιστα οι θέσεις στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής είχαν καθοριστεί δυόμισι μήνες νωρίτερα όταν συστάθηκε ξεχωριστό υπουργείο  (5/11/2016) με τον ανασχηματισμό στις αρχές Νοεμβρίου.

Αντίστοιχη αύξηση συνεργατών έγινε και το γραφείο του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά.

Το γραφείο του κ. Παππά είχε στελεχωθεί από τις 4 Νοεμβρίου 2016 με 4 θέσεις μετακλητών και 3 θέσεις ειδικών συμβούλων, ενώ προβλεπόταν κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και δέκα αποσπάσεις υπαλλήλων.

Για το προσωπικό αυτό προβλεπόταν κόστος 29.658 ευρώ έως το τέλος του 2016 και 177.948 ευρώ για ολόκληρο το επόμενο έτος.

Υπήρχε επίσης η πρόβλεψη κόστους 711.792 ευρώ για τα επόμενα τέσσερα οικονομικά έτη.

Τελικά οι αμειβόμενες θέσεις αυξήθηκαν από 7 σε 17, καθώς προστέθηκαν 5 μετακλητοί και 5 ειδικοί σύμβουλοι και πάλι αναδρομικά από τον Νοέμβριο.

Έτσι το κόστος για τον Προϋπολογισμό αυξήθηκε κατά 43.500 ευρώ μόνο για το 2016 και κατά 295.000 ευρώ για το 2017.

Τέλος, τους συνεργάτες της αύξησε και η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, καθώς το υπουργικό συμβούλιο αύξησε κατά τρεις τις θέσεις των ειδικών συμβούλων από τις 20 Δεκεμβρίου 2016.

Στη σχετική απόφαση αναφέρεται πως το κόστος θα αυξηθεί κατά 13.700 ευρώ για το 2016, και κατά 90.000 για το 2017 με την πρόσθετη επισήμανση ότι η δαπάνη που προκαλείται από τις διατάξεις της παρούσα είναι πέραν των προβλέψεων του Προϋπολογισμού και θα καλυφθεί από πιστώσεις του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top