Η γυναίκα του σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης είναι… άνεργη μητέρα!

Συγκλονίζει το ρεπορτάζ του STAR

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σήμερα. Στην Ελλάδα όμως πολλές γυναίκες βιώνουν έναν πραγματικό Γολγοθά κυρίως λόγω της ανεργίας. Συγκλονιστική είναι η εξομολόγηση μιας άνεργης μητέρας στο STAR. Με δάκρυα στα μάτια ξεσπά και αναφέρει: «Είναι μερικοί που σου γυρνάνε την πλάτη».

Αυτό είναι το μεγάλο παράπονο της  Σουζάνας Σιδηροπούλου  στις προσπάθειες που κάνει να βρει μια δουλειά. Μεγαλώνει μόνη της τα 3 παιδιά της. Όσες πόρτες και αν χτύπησε τις βρήκε κλειστές. Όπως μας είπε κανείς δεν προσλαμβάνει μια μητέρα με τρία παιδιά, ενώ απολύθηκε από την προηγούμενη δουλειά της  λόγω παιδιών.

Η οικογένεια ζει με 250 ευρώ το μήνα, όσο είναι και το επίδομα τριτέκνων. Τα χρέη όμως τρέχουν και η μητέρα κάνει το σταυρό της για να μην κοπούν ρεύμα και νερό.

Η ανεργία θερίζει τις γυναίκες και τα νούμερα σοκάρουν .Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2016 το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες έφθασε το 27.5 τοις εκατό έναντι 19.4 % στους άνδρες. Οι ηλικίες που πλήττονται κυρίως είναι 35 ως και 44 ετών. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν υπάρχουν παιδιά.

Η Σουζάνα Σιδηροπούλου αναγκάζεται να παίρνει τρόφιμα από την ενορία της στον Πειραιά και τον μη κυβερνητικό οργανισμό Θεόφιλο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top