Απόβαση των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα -Συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη

Διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και το φορολογικό- Πρώτη Ανάρτηση 08-03-2017 07:33

Χθες, Τρίτη, το βράδυ, περίπου 2.000 αγρότες αναχώρησαν από τα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων της Κρήτης, για να δώσουν το «παρόν» στο αγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη σήμερα, Τετάρτη, όπως ήδη σας έχει ενημερώσει το star.gr.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σούδας κι, όπως δήλωσαν, επιβιβάστηκαν στα πλοία της γραμμής με αγωνιστική διάθεση. Στόχος τους είναι να διεκδικήσουν δίκαια τα αιτήματά τους, με την αποκαλούμενη «απόβαση» στην Αθήνα, και να δώσουν το δικό τους μήνυμα προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση. Kεντρικό τους σύνθημα "τα μέτρα θα αφανίσουν το επάγγελμά μας". 

Μαζί με τους αγρότες, ταξίδεψαν από την Κρήτη στον Πειραιά εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, προκειμένου να συμπαρασταθούν στα αγροτικά αιτήματα και να στηρίξουν την κινητοποίηση. Επιπλέον, ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών στα Χανιά, δήλωσε ότι σήμερα, Τετάρτη, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία λαϊκή αγορά σε ολόκληρη την Κρήτη, ως ένδειξη υποστήριξης των αγροτών.

Στο κέντρο της διαμαρτυρίας, το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στη συγκέντρωση στην πλατεία Βάθη, θα αποφασιστεί αν θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου, Μύρων Χιλεντζάκης, τόνισε, από την πλευρά του, ότι «εμείς δεν ζητάμε τίποτα παραπάνω, αλλά να πάρει τα λόγια του πίσω ο πρωθυπουργός, που έλεγε πριν από δύο χρόνια πάνω στα τρακτέρ στην Πελοπόννησο ότι το 13% στη φορολογία είναι η ταφόπλακα του Έλληνα αγρότη. Τώρα, μας φορολογεί με 22%, με 100% προκαταβολή και ένα ασφαλιστικό που είναι φορολογικό με αύξηση του ΦΠΑ και τους κόστους παραγωγής» ανέφερε, λέγοντας ότι «οι Έλληνες παραγωγοί πεθαίνουν καθημερινά και σιγά σιγά δεν θα υπάρχουν».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top