H «Γαλάτεια» έφτασε και έχει άγριες διαθέσεις: Σφοδρές καταιγίδες σαρώνουν πολλές περιοχές της Ελλάδας

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ-Έντονα φαινόμενα σε Αχαϊα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα τα οποία φέρνει το χαμηλό βαρομετρικό «Γαλάτεια».

Σύμφωνα με το meteo, κύρια χαρακτηριστικά της «Γαλάτειας» είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες με μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους στη Δυτική και νότια Ελλάδα.Την Τετάρτη 08/03 οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.

Την Πέμπτη 09/03 τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ.

Οι νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς. Σταδιακή στροφή των ανέμων σε βόρειους αναμένουμε στο Αιγαίο από το απόγευμα της Πέμπτης.

ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στο βόρειο τμήμα της Ζακύνθου, προκάλεσε το μπουρίνι, με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους, που χτύπησε το απόγευμα της Τρίτης την Ζάκυνθο.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΕΕ βρίσκονται επί ποδός ώστε να διορθώσουν τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτρισμού του νησιού.

Η «Γαλάτεια» -όπως ονόμασαν το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό οι μετεωρολόγοι-που έπληξε τη Ζάκυνθο, άφησε πίσω της πτώσεις μεγάλων κλαδιών και βλάβες στην παροχή της ηλεκτροδότησης.

ΑΧΑΪΑ, ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ «ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ»

Όπως μεταδίδει το tempo24, τα προβλήματα στην Πάτρα από την κακοκαιρία είναι σοβαρά, καθώς κεραυνός χτύπησε φοίνικα στην περιοχή των Τσουκαλέικων, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά, ενώ στην Οβρυά σημειώθηκε πτώση δέντρου. Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή έχουν παρατηρηθεί προβλήματα με το ρεύμα και πτώση της τάσης.

Βροχές και στην Αττική

Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος και στην Αττική μέχρι και το Σάββατο. Θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες.

Βελτίωση  από το απόγευμα του Σαββάτου

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Μάρτης… Γδάρτης: Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας

Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από το υψόμετρο των 1200-1300 μέτρων και υψηλότερα. Το βράδυ της Παρασκευής τα υψόμετρα θα πέσουν στα 1000 μέτρα και πιθανώς στα 750-800 μέτρα για τις ορεινές περιοχές της βόρειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως Δυτική Μακεδονία) 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top