Επίθεση της Σαββαϊδου στην κυβέρνηση μέσω του ΣτΕ

Τους κατηγορεί για "κατάχρηση εξουσίας"

Επίθεση της Σαββαϊδου στην κυβέρνηση μέσω του ΣτΕ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αποπομπή της εξαπέλυσε μέσω της προσφυγής της στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η πρώην γενική γραμματέας δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, η οποία πάφθηκε από τα καθήκοντα της, τον Οκτώβριο του 2015 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η κα Σαββαίδου έχει προσφύγει στην  αυξημένη επταμελής σύνθεσης του Γ΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να αναμένεται να  εκδώσει την απόφασή του μέχρι το καλοκαίρι. Στην προσφυγή της, που συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη αναφέρει πως η απόφαση για την απομάκρυνσή της συνιστά κατάχρηση εξουσίας, αφού ελήφθη όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, επειδή η ίδια δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση. Επίσης, υποστήριξε ότι η πολιτική εμπάθεια απέναντί της, προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν την επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματεία  και τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας της να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Ανέφερε ακόμα πως με το υπ’ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κρίθηκε να μην γίνει σε βάρος της κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Η δίωξη σε βάρος της είχε ασκηθεί διότι φερόταν να είχε δώσει  χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα, όπως ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top