Παραπομπή 11 ατόμων για την προμήθεια ελικοπτέρων Απάτσι προτείνει εισαγγελέας Εφετών

Για ποια πρόσωπα ζητείται παραπομπή σε δίκη

Να παραπεμφθούν σε δίκη 11 κατηγορούμενοι ζητά από το συμβούλιο εφετών ο εισαγγελέας για τη Σύμβαση Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την Κύρια Σύμβαση Προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing. Η προμήθεια έγινε  για τις ανάγκες του Ελληνικού Στρατού, έναντι τιμήματος 594 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μεταξύ αυτών που ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά την παραπομπή τους, κατά περίπτωση, για απιστία σχετική με την υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία κατά συρροή, είναι ο πρώην Γενικός  Γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος  Τραυλός,  πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος.

Η  έρευνα  για την υπόθεση είχε ξεκινήσει  μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και διενεργήθηκε από τους Επίκουρούς της Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου. Όπως προέκυψε, η επίμαχη σύμβαση  υπογράφηκε κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας και των Κατευθυντήριων Οδηγιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ζημία στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top