Σε διαρκή ετοιμότητα οι ειδικές δυνάμεις - Αποστολή τους η εξουδετέρωση του εχθρού

Οι άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου

Οι άγρυπνοι φρουροί του Αιγαίου. Οι ειδικές δυνάμεις που βρίσκονται σε ετοιμότητα κάθε ώρα κάθε λεπτό κάθε στιγμή. Η εκπαίδευσή τους περιλαμβάνει σωματικές αλλά κυρίως ψυχολογικές δοκιμασίες.

Η ομάδα Ζ ΜΑΚ δημιουργήθηκε μετά την κρίση στα Ίμια . Η πολύ "ειδική" μονάδα  φτάνει την δύναμη των 300 ανδρών και έχει ως αποστολή να δρα ως δύναμη άμεσης επέμβασης, όπου και οποτεδήποτε χρειαστεί, σε κάθε σημείο του Αιγαίου.

Αποτελείται από τρεις λόχους κρούσης και ένα λόχο διοίκησης. Στους λόχους κρούσης, το προσωπικό τοποθετείται κυκλικά. Οι δύο λόχοι είναι πάντοτε πλήρως επανδρωμένοι, επιχειρησιακοί και ετοιμότητας ελάχιστων ωρών. Αυτό που τους διακρίνει είναι ότι έρχονται σαν φαντάσματα και δρουν σαν κεραυνοί.

"ΒΑΤΡΑΧΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Συνεχής είναι η εκπαίδευση για τα αποκαλούμενα βατράχια του ναυτικού. Οι γνωστοί οϋκάδες λειτουργούν στα αμερικανικά πρότυπα με αποστολή την υποστήριξη των πλοίων αποβάσεως του Πολεμικού Ναυτικού.

Ένα από τα πλέον ειδικά τμήματα του ελληνικού στρατού η λεγόμενη ΕΤΑ αναλαμβάνει τις πιο δύσκολες και "περίεργες", κατά πολλούς αποστολές σε καιρό πολέμου όπως την εξόντωση πολιτικών και στρατιωτικών ηγετών του εχθρού. Κύρια αποστολή του ΕΤΑ είναι η στρατηγική αναγνώριση σε μεγάλο βάθος πίσω από τις εχθρικές γραμμές και ο τρόπος οργάνωσης της μονάδας δεν έχει καμία σχέση με αυτήν άλλων μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top