Η ΕΝΤΑΣΗ στο Αιγαίο επιταχύνει τα εξοπλιστικά προγράμματα -Το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο STAR

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο Κώστας Συμεωνίδης

Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα οδηγεί την ελληνική πλευρά να συζητά τoν εκσυγχρονισμό των εξοπλιστικών μας συστημάτων.

Ο δημοσιογράφος του Star, Κώστας Συμεωνίδης βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης και όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στην Μάρα Ζαχαρέα, «η πολεμική αεροπορία θέλει νέα αεροπλάνα... χθες, λένε με νόημα! Εδώ και πολλά χρόνια, από το 2008 οι επιτελείς της αεροπορίας ζητάνε νέα αεροπλάνα ή εκσυγχρονισμό αυτών που υπάρχουν ήδη. Έτσι, προέκυψε και η εξαγγελία του Πάνου Καμμένου για ενδεχόμενη αγορά αεροσκαφών F35  και για εκσυγχρονισμό των F16».

Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Κώστας Συμεωνίδης «κάποιοι στην κυβέρνηση θέλουν να μπλέξουν τα πολιτικά, με τα εθνικά και τα εξοπλιστικά. Κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να χτυπήσουν για τους δικούς τους λόγους τον Πάνο Καμμένο, του λένε “γιατί παίρνεις  από την Αμερική εξοπλισμούς και δεν παίρνεις από αλλού; γιατί δεν παίρνεις τα ρωσικά σουχόι;”  O υπουργός σήμερα απάντησε ότι οι Γερμανοί μας ζητούν μνημόνια και τόκους, ενώ η Αμερική μας έχει βοηθήσει τα χρόνια της κρίσης πολύ».

Ο Κώστας Συμεωνίδης υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και ποτέ η ελληνική πολεμική αεροπορία δεν έχει εισηγηθεί για ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που πετάνε ρωσικά αεροπλάνα αγοράζουν... αμερικανικά F16 .

«Η ελληνική πολεμική αεροπορία δεν έχει εισηγηθεί τα  F35, έχει εισηγηθεί όμως ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς με χαρακτηριστικά stealth (που να μην το πιάνουν δηλαδή τα ραντάρ). Τέτοια χαρακτηριστικά έχουν μόνο τα F35! H Τουρκία έχει παραγγείλει 100 F35, τα οποία θα παραλάβει σε λίγα χρόνια  και θα έχει μια πανίσχυρη αεροπορία», πρόσθεσε ο Κώστας Συμεωνίδης.

«Η ελληνική πολεμική αεροπορία, αν όλα πάνε καλά, θα εκσυγχρονίσει τα F16 και σε βάθος 15-20 χρόνων θέλει να πάρει περίπου 20 F35, δηλαδή μία μοίρα», πρόσθεσε.

Πόσο θα μας κοστίσουν όλα αυτά;

Όπως είπε ο Κώστας Συμεωνίδης, «1-2 δις δολάρια τα F16 και 3 δις τα F35».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top