«Δημήτρειον»: Η ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη

Με ένα μπουκέτο λουλούδια και με ένα πλατύ χαμόγελο τα παιδιά υποδέχθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Με ένα μπουκέτο λουλούδια και με ένα πλατύ χαμόγελο στα πρόσωπά τους, τα παιδιά στο «Δημήτρειον», το κέντρο φροντίδας και αγωγής παιδιού στο Μοσχάτο, υποδέχθηκαν στο... σπίτι τους, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Η κυρία Βαρδινογιάννη αγαπάει πολύ τα παιδιά, τα παιδιά όλου του κόσμου. Έλεγα λοιπόν στην κυρία Βαρδινογιάννη ότι έχουμε και εμείς εδώ παρέες παιδιών που είναι πάρα πολύ καλά παιδιά, παίζουν με αγάπη, μαθαίνουν γράμματα… Και μου είπε η κυρία Βαρδινογιάννη, “Θέλω κι εγώ να γνωρίσω τα παιδιά”», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, Ιερώνυμος.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ξεναγήθηκε στους χώρους, γνώρισε τα παιδιά και παρακάθισε στο δείπνο αγάπης. Τα παιδιά της πρόσφεραν ένα φωτογραφικό άλμπουμ και έναν πίνακα που έφτιαξαν για εκείνη. 

«Αισθάνομαι πολύ ταπεινή στο έργο αυτό του Μακαριώτατου. Όχι μόνο ταπεινή, αλλά και τυχερή και γεμάτη ευγνωμοσύνη, γιατί ο πνευματικός μας καθοδηγητής, μας δείχνει το δρόμο της προσφοράς και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας», σημείωσε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στο κέντρο, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της «Αποστολής», του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, 60 παιδιά 6 έως 12 ετών, σιτίζονται, μελετούν τα σχολικά τους μαθήματα, αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, αθλούνται και ψυχαγωγούνται.

Η κυρία Βαρδινογιάννη εξήρε το έργο των εργαζομένων, αλλά και των  εθελοντών και προσέφερε δώρα στα παιδιά. Το «Δημήτρειον», παρέχει μεταξύ άλλων εκπαιδευτική υποστήριξη σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες,  ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και γονείς και πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων. 

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υποδέχθηκε την κυρία Βαρδινογιάννη στο πρότυπο κέντρο Γεροντολογίας στο Δήλεσι και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις παιδικές κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top