15 ελληνικά πολεμικά πλοία ΤΩΡΑ στο Αιγαίο - Ένα ΛΑΘΟΣ μπορεί να ανάψει ΦΩΤΙΕΣ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι - Σε βάλτο κινείται το Κυπριακό

Με τη «φωτιά» επιμένει να παίζει η Τουρκία που αναζητά πλέον φανερά, να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στο Αιγαίο.

Πλοία της μπαινοβγαίνουν καθημερινά στα Ίμια, μαχητικά αεροσκάφη της πετούν πάνω από ελληνικά νησιά και εμπλέκονται με ελληνικά μαχητικά. Τουρκικό πολεμικό πλοίο κάνει βολές μια ανάσα από το Φαρμακονήσι, την κυριαρχία του οποίου αμφισβητούν οι Τούρκοι, όπως κάνουν και με την Παναγιά Οινουσσών, το Αγαθονήσι, την Κίναρο και δεκάδες άλλα.

«Η Άγκυρα να σταματήσει τα παιχνίδια στο Αιγαίο, γιατί εμείς δεν θα είμαστε πάντα τόσο ανεκτικοί απέναντί της», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μόλις πριν λίγες ώρες, η Άγκυρα έβγαλε στο Βόρειο Αιγαίο και το ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» για να κάνει υποθαλάσσιες έρευνες στην περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου. Πρόκειται μεν για διεθνή ύδατα, αλλά εντός της λεγόμενης ελληνικής υφαλοκρηπίδας.  

Αυτή τη στιγμή, περίπου... 15 ελληνικά πολεμικά πλοία, επιφανείας και υποβρύχια, ασκούνται σε ρεαλιστικές συνθήκες στο Αιγαίο. Στην περιοχή του Αργοσαρωνικού, του Μυρτώου Πελάγους και των Κυκλάδων, το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει τις ασκήσεις ΑΣΤΡΑΠΗ και ΒΡΟΝΤΗ, με τη συμμετοχή φρεγατών και κανονιοφόρων, ενώ στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στα Κύθηρα και νότια της Κρήτης ελληνικά υποβρύχια διεξάγουν την άσκηση, με την ονομασία ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ. Οι ασκήσεις αυτές είναι όλες προγραμματισμένες εδώ και μήνες και δεν γίνονται σε «θερμές περιοχές» του Αιγαίου. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι. Και στην κρίση του '96, η φρεγάτα «ΝΑΥΑΡΙΝΟ» κατέπλευσε πρώτη στα Ίμια, ενώ πριν βρισκόταν στην Ερμιόνη Αργολίδας…

Και μέσα σε όλα αυτά, σε βάλτο κινείται και το Κυπριακό, με τον ηγέτη των τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί να ακυρώνει την αυριανή συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο Αναστασιάδη…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top