Τα ημερομήνια μίλησαν! ΔΕΙΤΕ τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Τι προβλέπει η αρχαία αυτή μέθοδος που αμφισβητείται από τους μετεωρολόγους - ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: 22-02-2017 12:05

Τα ημερομήνια μίλησαν! ΔΕΙΤΕ τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Με την Καθαρά Δευτέρα προ των πυλών, σιγά σιγά αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για την πασχαλινή μας εξόρμηση εις τα εξοχάς με αρκετά κοψίδια και παραδοσιακούς μεζέδες. Φέτος όμως το Πάσχα πέφτει νωρίς, στις 16 Απριλίου και ο καιρός μπορεί να μη μας κάνει τη χάρη να βάλουμε σούβλες.

Μην ανησυχείτε καθόλου, μπορεί οι μετεωρολόγοι να κρατούν κλειστά ακόμα τα χαρτιά τους, τα ημερομήνια όμως έχουν προβλέψει τον καιρό του φετινού Πάσχα από τις αρχές… Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την παράδοση τα Ημερομήνια υπολογίζονται από τις δώδεκα πρώτες μέρες του φεγγαριού του Αυγούστου. Παλιότερα, ο κόσμος παρατηρούσε τον καιρό αυτών των πρώτων ημερών και μπορούσε να προβλέψει τον καιρό όλου του χρόνου, αφού κάθε μέρα, αντιστοιχούσε και σε ένα μήνα.

Φέτος λοιπόν το Πάσχα σύμφωνα με τα ημερομήνια, ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται βροχές και καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, στις αρχές 1 – 17 Απριλίου το κρύο θα συνεχίζεται και οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν. Οι θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 6 – 16 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου και την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου οι μέρες θα είναι συννεφιασμένες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα και μέχρι τις 24 Απριλίου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία από 8 – 18 βαθμούς Κελσίου.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται ξανά για το τέλος Απριλίου.

Πάντως, τα ημερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι είναι αδύνατον να γίνονται μακροχρόνιες προβλέψεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top