ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ STAR: To Star μπήκε σε αίθουσα δημοτικού και έκατσε στα θρανία μαζί με τα προσφυγόπουλα

Δείτε στο video τις συγκλονιστικές εικόνες που εκτυλίσσονται στο 2o δημοτικό του Λαυρίου

Συγκλονιστικές εικόνες εκτυλίσσονται στο 2o δημοτικό του Λαυρίου, όπου μικρά προσφυγόπουλα μαθαίνουν ελληνικά. Μαζί τους στην τάξη -για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά χρονικά, μπήκε η κάμερα του Star, και ο Γιάννης Ευσταθίου.

Όπως θα δείτε και στο video, η δασκάλα προσπαθεί, χρησιμοποιώντας εικόνες, να τους μάθει ελληνικές λέξεις.

Στο 2ο δημοτικό του Λαυρίου, κάνουν μάθημα δέκα προσφυγόπουλα από τη Συρία, της πρώτης και δεύτερης τάξης του δημοτικού. Συνολικά εδώ στο Λαύριο σπουδάζουν 45 παιδάκια, κι άλλα δώδεκα στο γυμνάσιο.

Σχεδόν όλα τα παιδάκια, ηλικίας 6 έως 7 ετών, μέχρι πρότινος, δεν γνώριζαν ούτε λέξη ελληνικά. Ενώ όλα για πρώτη φορά στη ζωή τους, πήγαν σχολείο, εδώ στο Λαύριο.

Συχνά χρησιμοποιούν και αγγλικές λέξεις, καθώς τα προσφυγόπουλα είναι πιο εξοικειωμένα.

Όπως σε κάθε σχολείο, έτσι και σε αυτό, υπάρχει πάντα ένας μαθητής που σηκώνει συνέχεια χέρι, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Τα παιδάκια είναι υπερκινητικά, και η διευθύντρια με τη δασκάλα, προσπαθούν να τους διδάξουν πειθαρχία.

Στο σχολείο υπάρχει μάλιστα και ένα  καταπληκτικό γυμναστήριο που θα ζήλευαν ακόμη κι επαγγελματικές ομάδες μπάσκετ, όπου γίνεται το μάθημα της γυμναστικής.

Τα Ελληνόπουλα έχουν αποδεχθεί τα παιδάκια από την Συρία, και παίζουν όλα μαζί στα διαλείμματα.

Πάντως η πρώτη μέρα στο σχολείο είχε προκαλέσει σοκ στα προσφυγόπουλα. Μια κατασκευή καραβιού τους έφερνε στο νου το περιπετειώδες ταξίδι τους στο Αιγαίο.

Συνολικά 2.500 προσφυγόπουλα κάνουν μάθημα σε όλη τη χώρα. Η διδασκαλική ομοσπονδία πάντως καταγγέλλει ότι εκπαιδευτικοί σε διάφορες περιοχές, εξακολουθούν να δέχονται φραστικές επιθέσεις και μηνύσεις από κάποιους γονείς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top