Ζωντανεύει στο δικαστήριο η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Ο σύζυγός της είχε απαγάγει για μέρες τον γιο τους Φοίβο-Τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα της 41χρονης στο Star

Η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη, πριν από ένα χρόνο στην Ορμύλια Χαλκιδικής είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Για την δολοφονία της κατηγορείται ο εν διαστάσει σύζυγος της, ο οποίος μάλιστα είχε απαγάγει τον μικρό τους γιο και περιφερόταν  στην Χαλκιδική. Την Τετάρτη, οι γονείς της άτυχης γυναίκας, ήρθαν αντιμέτωποι μαζί του στα δικαστήρια. Ο πατέρας του θύματος, ο οποίος μεγαλώνει τώρα τα δυο του εγγόνια, μίλησε με συγκλονιστικά λόγια στην κάμερα του Star:

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ 41ΧΡΟΝΗΣ ΛΕΛΑΣ

«Ζωγραφίζουν μόνο με μαύρα και ο Ιάσωνας δεν κάνει παρέα με παιδιά. Ήταν μπροστά στο γεγονός..... και προσπαθούμε αυτά να ξεπεράσουμε, με ψυχολόγους...» δήλωσε στο Star ο πατέρας της Λέλας Μαυρομάτη, Λάμπης Μαυρομάτης.

Πέρυσι τον Γενάρη σκότωσαν την κόρη του, απήγαγαν τον 4χρονο εγγονό του και τον έψαχναν στα χωριά της Χαλκιδικής για 18 ημέρες. Χθες Τετάρτη, ήρθε αντιμέτωπος στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, με τον 35χρονο γαμπρό του Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της άτυχης Λέλας αλλά και την απαγωγή του μικρού Φοίβου.

«Η γυναίκα μου ήταν πολύ χάλια. Δεν μπορούσε να σταθεί μέσα στην αίθουσα. Ήρθαν στο νου μας όλες οι αναμνήσεις, τα τραγικά εκείνα γεγονότα. Ήταν πολύ άνετος, με ψηλά το κεφάλι, αμετανόητος».

«Εκ μέρους του εντολέως μου, μια συγγνώμη δεν είναι τίποτα. Μπορώ να μεταφέρω την συντριβή του» δήλωσε στο Star ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου, Αλέξης Κούγιας.

Οι γονείς της Λέλας Μαυρομάτη, μεγαλώνουν τώρα τα δυο αγόρια... Ο μεγάλος γιος μάλιστα ήταν παρών στη δολοφονία της μητέρας του.

«Όχι μόνο δεν τον αναφέρουν, αλλά όσες φορές τον αναφέρω ζητάνε να μην μπορέσει να βγει από τη φυλακή. Αναφέρουν τη μαμά τους, πολλές φορές φωνάζουν τη γυναίκα μου “μαμά”» πρόσθεσε ο παππούς των παιδιών.

Για 18 ημέρες ο κατηγορούμενος τριγυρνούσε από καλύβα σε καλύβα μέσα στα χωράφια, έχοντας μαζί του και τον Φοίβο. Το τέλος αυτής της τραγικής ιστορίας γράφτηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, έξω από το χωριό Ορμύλια, όπου τους εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής.

«Θυμάται τα γεγονότα στο βουνό. Είχε πεινάσει, είχε κρυώσει, είχε διψάσει…» είπε ο κος Μαυρομάτης.

Για τις 24 Φεβρουαρίου διέκοψε το δικαστήριο την ακροαματική διαδικασία καθώς ο συνήγορος του κατηγορούμενου ζήτησε αναβολή.

«Δεν μας ενδιαφέρει η τύχη του, μας ενδιαφέρει να μας αφήσουνε ήσυχους να μεγαλώσουμε τα παιδιά. Μία τυχόν εμφάνιση του, μετά από άδεια, αυτό μας τρομάζει» κατέληξε ο πατέρας της άτυχης Λέλας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top