ΕΡΕΥΝΑ STAR! Ελλιπείς έλεγχοι στην αγορά του υγραερίου κίνησης–Τι πρέπει να προσέχετε

Τα κόλπα των επιτήδειων και οι συμβουλές των ειδικών

Στην αγορά του υγραερίου κίνησης, η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση τα τελευταία χρόνια,παρατηρείται έντονη παραβατικότητα. Οι επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχων εκ μέρους της πολιτείας πωλούν αρκετές φορές βιομηχανικό υγραέριο, αντί για κίνησης, εξαπατώντας ουσιαστικά τους καταναλωτές στην ποσότητα και την ποιότητα, και κλέβοντας το κράτος.

Ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, Στρατής Ζαφείρης δήλωσε στο Star ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «να εγκατασταθεί σύστημα εισροών εκροών στα πρατήρια. Αυτό όμως χρειάζεται επεξεργασία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτόματο σύστημα έκδοσης αποδείξεων για το υγραέριο στα αυτοκίνητα». Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι επιτήδειοι κλέβουν τους καταναλωτές.

Ο χαμηλότερος φόρος που υπάρχει στο βιομηχανικό υγραέριο αποτελεί κίνητρο για τους επιτήδειους πρατηριούχους να διακινούν λαθραίο υγραέριο. Έτσι εσείς πληρώνετε κανονικά και το κέρδος μπαίνει καθαρό στην τσέπη τους!

Για κάθε λίτρο βιομηχανικού υγραερίου που πωλείται λαθραία σήμερα στα πρατήρια καρπώνονται 20 σεντς το λίτρο. Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το κίνητρο! Και πόσα χρήματα κερδίζουν που μπορεί να χρηματοδοτούν μέχρι και παράνομες δραστηριότητες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους είπε στο Star ο γενικός γραμματέας εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης.

Η λύση, όπως λένε και οι ειδικοί, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο είναι να απευθύνεστε σε πρατηριούχους που ξέρετε και που εμπιστεύεστε και σε επώνυμα πρατήρια και να μην παρασύρεστε μόνο από την χαμηλή τιμή. Επίσης, να ζητάτε πάντα απόδειξη!

«Το φτηνό γίνεται μετά... ακριβό! Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα και να επηρεάσει την απόδοση», λένε ειδικοί.

Η λύση είναι η άμεση κινητοποίηση της πολιτείας, να νομοθετήσει πλαίσιο όπως στα υγρά καύσιμα, με σφράγιση αντλιών και αυτόματη έκδοση αποδείξεων και να γίνονται έλεγχοι για να μπορούν οι καταναλωτές να προμηθεύονται με ασφάλεια, αυτό το οικονομικό καύσιμο για τα οχήματα τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top