Η ΑΠΟΒΑΣΗ των… ΤΡΑΚΤΕΡ! Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

Ραντεβού στην Πλατεία Βάθη στις 13:30

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών στην Αθήνα

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα των αγροτών, καθώς στις 13:30 θα πραγματοποιήσουν το πανελλαδικό αγροτικό τους συλλαλητήριο στην Πλατεία Βάθη.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων ζητούν την κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

Ήδη το βράδυ της Δευτέρας επιβιβάστηκαν στα πλοία για Αθήνα περίπου 100 αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Χανιά και μάλιστα πριν από την είσοδό τους στο πλοίο, σήκωσαν πανό με τα αιτήματά τους.

Δυναμικό παρών θα δώσουν επίσης και οι αγρότες από τη Λάρισα, οι οποίοι οργανώνονται με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν επίσης το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Σήμερα επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει προκηρύξει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 έως το τέλος του ωραρίου.

Στάση εργασίας από τις 12:00 – 15:00 έχει προκηρύξει ακόμα η ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30-15.30), και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, των δήμων και της Περιφέρειας. Το παρών θα δώσει και ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πάντως, χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου υπογράμμισε ότι η δημοσιονομική κατάσταση δεν επιτρέπει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση των αγροτών, αν και δήλωσε πρόθυμος για παρεμβάσεις προς όφελος του αγροτικού κόσμου σε θεσμικό επίπεδο με στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top