Φυλάκιση 12 χρόνια για Σύρο πρόσφυγα που τραυμάτισε αστυνομικό

Ένοχος χωρίς αναστολή ο κατηγορούμενος

Φυλάκιση 12 χρόνια για Σύρο πρόσφυγα που τραυμάτισε αστυν

Ένας 25χρονος Σύρος πρόσφυγας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 12 ετών, επειδή πρωταγωνίστησε σε βίαιο επεισόδιο με θύμα αστυνομικό, τον περσινό Ιούνιο, στη δομή φιλοξενίας της Νέας Καβάλας Κιλκίς.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αντίσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Αποφάσισε, επίσης, ότι η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, με συνέπεια ο 25χρονος να οδηγηθεί στις φυλακές. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 25χρονος δράστης πήγε στη Θεσσαλονίκη με άλλους πρόσφυγες, ώστε να τακτοποιήσει το θέμα των εγγράφων του για τη διαδικασία έγκρισης ασύλου. Επιστρέφοντας στη δομή φιλοξενίας, η πεθερά του λιποθύμησε και, εξαιτίας της καθυστέρησης του ασθενοφόρου, προκλήθηκε ένταση. Σε μια προσπάθεια κατευνασμού των πνευμάτων, επενέβησαν αστυνομικοί και, τότε, ο 25χρονος τράβηξε μαχαίρι, τραυματίζοντας τον αστυνομικό στο πηγούνι. Η πληγή χρειάστηκε 19 ράμματα για να κλείσει. 

Ο αστυνομικός κατέθεσε στο δικαστήριο, αναφερόμενος στην ελλιπή αστυνομική δύναμη που διέθετε η δομή για να διαχειριστεί τον όγκο των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών, αφού περιέγραψε το επεισόδιο. 

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι κουβαλούσε πάνω του μαχαίρι, για λόγους ασφαλείας, και υποστήριξε ότι ανησύχησε με τη λιποθυμία της πεθεράς του και ξέσπασε, από την φόβο του, όλη την ταλαιπωρία του προηγούμενου διαστήματος. "Θόλωσα, δεν είχα πρόθεση να χτυπήσω τον αστυνομικό", είπε και ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Δικαστές κι ένορκοι, όμως, δεν πειστηκαν και τον έκριναν ένοχο, χωρίς ελαφρυντικά. Ο εισαγγελέας, μάλιστα, σχολιάζοντας την ομολογία του κατηγορούμενου και, ειδικότερα, το ότι φέρει μονίμως πάνω του μαχαίρι, δήλωσε ότι κάτι τέτοιο τον καθιστά επικίνδυνο και γι' αυτό ζήτησε να μην χορηγηθεί αναστολή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top