Το Βαρδινογιάννειο Ίδρυμα αρωγός του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών στην Αλεξάνδρεια

Μέσα στο 2017 θα πραγματοποιηθεί Ελληνιστικό Συνέδριo

Tο  Βαρδινογιάννειο ίδρυμα για ακόμα μια φορά στέκεται αρωγός του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών που λειτουργεί στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Τη συμφωνία για την συνεργασία τους για τα επόμενα πέντε χρόνια υπέγραψαν σήμερα Τρίτη στην Αθήνα, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, Δρ Ισμαήλ Σεραγκελντίν. Λίγο αργότερα συναντήθηκαν με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Αντιλαμβάνεσθε πόσο σημαντικό είναι για μας το ότι υπάρχει αυτό το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών. Και θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας στην κυρία Βαρδινογιάννη, γιατί σε μια τόσο εμβληματική Βιβλιοθήκη υπάρχει αυτό το Κέντρο»,  δήλωσε ο κ.Παυλόπουλος.

«Στην περίπτωση της Αλεξάνδρειας είχαμε το πλέον αξιόλογο παράδειγμα της πρώτης φοράς στην ιστορία, συναντήθηκαν εκεί εμπειρογνώμονες, ειδικοί, μελετητές, οι οποίοι εκπροσωπούσαν όλους τους πολιτισμούς και με μία κοινή γλώσσα, την ελληνική, συνδιαλέγονταν, συζητώντας αντάλλασσαν ιδέες», δήλωσε από την πλευρά του ο Δρ Ισμαήλ Σεραγκελντίν.

Μέσα στο 2017 θα πραγματοποιηθεί Ελληνιστικό Συνέδριο, το οποίο θα τεθεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας.

«Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ιστορία της χώρας μας. Μέσα από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας νομίζω ότι πάρα πολλοί φοιτητές και σπουδαστές που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρόνια να σπουδάσουν,  μπορούν να μάθουν πάρα πολλά για την ιστορία μας», συμπλήρωσε από την πλευρά της, η  Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών εγκαινιάστηκε το 2008, με πρωτοβουλία της κυρίας Βαρδινογιάννη. Η λειτουργία του συμβάλει στην ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού,  των κοινών αρχών και αξιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top