ΖΑΛΑΔΑ προκαλούν οι μισθοί εργαζομένων της ΔΕΗ

Τα Golden Boys ζουν και βασιλεύουν στην Ελλάδα της κρίσης

Μισθούς που προκαλούν ίλιγγο και μάλιστα αναδρομικά, ενέκρινε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για δυο στελέχη της. Λίγο πριν εισέλθουν στην εταιρεία, οι νέοι Κινέζοι επενδυτές, που απέκτησαν πρόσφατα το 24% του μετοχικού κεφαλαίου. Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, με νόμο ο οποίος ψηφίστηκε αθόρυβα τις παραμονές των Χριστουγέννων του '15, προχώρησε στην απελευθέρωση αποδοχών των επικεφαλής των Δημοσίων Οργανισμών. Δηλαδή για όσους αποτελούν κομματικά της στελέχη ή εκλογική της πελατεία. Εις υγείαν των κορόιδων. Και ειδικά του ιδιωτικού τομέα, που μαστίζεται από την ανεργία.

Το 2013 είχε επιβληθεί πλαφόν αμοιβών στο Δημόσιο, στα 4.750 ευρώ. Λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του '15, η κυβέρνηση Τσίπρα είχε καταθέσει νόμο για μεγαλύτερη μείωση του πλαφόν, κατά 700 ευρώ. Όμως δεν ψηφίστηκε, καθώς έκλεισε η Βουλή. Για να προχωρήσει τρεις μήνες αργότερα, σχεδόν στα μουλωχτά, στην απελευθέρωση των αποδοχών, για τα δικά της παιδιά, που κατέχουν θέση ευθύνης σε ΔΕΚΟ.

Η δημοσιοποίηση των αμοιβών που ζαλίζουν στον ΑΔΜΗΕ, έρχονται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη για το υπέρογκο μισθολόγιο, στη μητρική εταιρία, τη ΔΕΗ.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας της ΔΕΗ αναφέρει προβλέπει για τους συνδικαλιστές της, πλασματικές υπερωρίες. Δηλαδή, πληρώνονται για βάρδιες που δεν κάνουν. Και μετά για κάποιους φταίνε μόνο τα μνημόνια. Εφτά χρόνια κρίση, και μυαλό δεν βάζουν ούτε οι συνδικαλιστές, ούτε οι πολιτικοί μας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top