Άνοιξε επιχείρηση κατά της.... ΨΕΙΡΑΣ και έκανε την τύχη της! Άφησε το πιστολάκι και έπιασε το χτενάκι

Εφαρμόζει μια πρωτότυπη μέθοδο χωρίς φάρμακα

«Αφουγκράσου τις ανάγκες της αγοράς, εμπνεύσου και κάνε πράξη την επιχειρηματική σου ιδέα»! Αυτήν την συνταγή επιτυχίας σε καιρό οικονομικής κρίσης ακολούθησε η 37χρονη Ελισάβετ Μακρή, η οποία άνοιξε μια πρωτότυπη επιχείρηση, ένα κέντρο αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας-κόνιδας  (licebusters.gr).

Η Ελισάβετ μίλησε αποκλειστικά στο star.gr και εξήγησε το πώς αποφάσισε να μετατρέψει το κομμωτήριο που είχε για 9 ολόκληρα χρόνια σε κέντρο κατά της ψείρας.

H Ελισάβετ Μακρή

«Έρχονταν απελπισμένες μαμάδες και μου έλεγαν: “Βοήθησέ μας. Κάνε κάτι. Σώσε μας.” Οι ψείρες δεν είναι απλά πρόβλημα. Είναι επιδημία. Μάλιστα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, οι γονείς δεν έχουν τα χρήματα να πάρουν τα κατάλληλα φάρμακα αλλά ούτε και το χρόνο να απαλλάξουν τα παιδιά τους από αυτά τα μικροσκοπικά μαμούνια. Έτσι άρχισα να δοκιμάζω διάφορες θεραπείες για πολύ καιρό μέχρι που βρήκα τις κατάλληλες και έκανα το βήμα».

Η Ελισάβετ, όπως εξηγεί στο star.gr,  κάθεται πάνω από το κεφάλι κάθε παιδιού περί τις 2,5 ώρες, ξεκινώντας πρώτα από τον έλεγχο, μετά με το πέρασμα κάθε τούφας με το ειδικό χτενάκι και στη συνέχεια με την πρέσα ατμού με αιθέρια έλαια.

«Στη αρχή κάνουμε προληπτικό έλεγχο με φυσητήρα που έχει πολύ δυνατή ροή. Αυτό μας βοηθά να ανοίγουμε το τριχωτό της κεφαλής ώστε να μπορούμε να δούμε αν η νύμφη -πέρα από τις κόνιδες- ή η ψείρα βρίσκεται πάνω στο κρανίο. Στη συνέχεια βάζουμε μαλακτική κρέμα και ξεκινάμε την διαδικασία με το ειδικό χτενάκι. Με φορά από τον αυχένα προς την κορυφή της κεφαλής χτενίζουμε εξονυχιστικά. Αυτό μας παίρνει τουλάχιστον μία ώρα ανάλογα το περιστατικό. Αφού το παιδί έχει καθαρίσει τελείως τότε προχωράμε στο επόμενο στάδιο. Το παιδάκι λούζεται με απλό σαμπουάν για να φύγει η μαλακτική. Το μαλλί στεγνώνεται πάλι με ειδικό φυσητήρα που βοηθά να ανοίξουν οι ρίζες και έτσι βλέπουμε αν μας έχει ξεφύγει κάτι. Τέλος περνάμε στα μαλλιά αιθέρια έλαια με μία πρέσα ατμού ρυθμισμένη στους 210 βαθμούς. Αυτός είναι ο τελικός έλεγχος».

Το κέντρο αντιμετώπισης και πρόληψης ψείρας-κόνιδας, λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο και πάει εξαιρετικά. «Δεν προλαβαίνουμε! Η επιχείρηση πάει πάρα πολύ καλά», μας λέει, προσθέτοντας ότι έρχονται από όλη την Ελλάδα αυθημερόν! «Έχουν έρθει από Λιβαδειά, Πάτρα, Αμαλιάδα, Ζάκυνθο, Εύβοια, Χαλκίδα, Ωρωπό, Καρδίτσα και Αίγινα», σημειώνει η 37χρονη.

Αποκαλύπτει μάλιστα πως στο κέντρο δεν πηγαίνουν μόνο παιδάκια, αλλά μαμάδες, δασκάλες και … παππούδες! «Έχει έρθει μέχρι και μωράκι μόλις 8 μηνών με ψείρες», υπογραμμίζει.

Τέλος, συμβουλεύει τις μαμάδες να κάνουν έναν τυπικό έλεγχο στο τριχωτό της κεφαλής των παιδιών τους.

«Ο κότσος μπαλαρίνας μπορεί να σώσει γιατί τα κορίτσια κολλάνε πρώτα και μετά τα αγοράκια», λέει και εξηγεί «Η ψείρα δεν πηδά αλλά περπατά. Αν δεν τραφεί από αίμα πεθαίνει. Αν για παράδειγμα η ψείρα πέσει σε ρούχο ή στο πάτωμα, μετά από δύο μέρες ψοφά. Για να καταλάβετε το μέγεθος του προβλήματος, μια ψείρα μπορεί να γεννήσει και 500 αυγά που με την σειρά τους θα γίνουν ώριμες ψείρες και θα γεννήσουν και αυτές…»

*Ακούστε ένα απόσπασμα όσων είπε στο star.gr η κυρία Μακρή.


Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου
email: mkipreou@star.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top