ΑΓΡΙΑ επίθεση του Δήμου Μαραθώνα στον Ηλία Ψινάκη-Ομόφωνη απόφαση κόλαφος του Δημοτικού Συμβουλίου

Σοβαρές αιχμές και κατηγορίες εναντίον του Δημάρχου

Δήμος Μαραθώνα εναντίον Ηλία Ψινάκη!

Πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει ο Δήμος Μαραθώνα, με τον Ηλία Ψινάκη να βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα!

Ο Δήμαρχος του Μαραθώνα, δέχεται σύσσωμη και άγρια επίθεση από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο τον κατηγορεί για απόπειρα παραπλάνησης της κοινής γνώμης, με αφορμή την σύσταση ιδιωτικής εταιρίας (που έχει συστήσει ο ίδιος) με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα» («Marathon Foundation»), και η οποία όπως υποστηρίζουν δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον Δήμο Μαραθώνα.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕI:

Η εν λόγω αστική και μη κερδοσκοπική εταιρία έχει συσταθεί από το Μάιο του 2015, πρόεδρος της οποίας είναι ο Ηλίας Ψινάκης. Μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου έχουν υπάρξει κατά καιρούς συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα και ως έδρα της εταιρίας δηλώνεται το… σπίτι του Δημάρχου Μαραθώνα στο Νέο Βουτζά.

Παρά το γεγονός ότι ο Ηλίας Ψινάκης γνωστοποιεί προς πάσα κατεύθυνση ότι η συγκεκριμένη εταιρία συστήθηκε με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα («την έφτιαξα για να παρακάμψω τις δυσκολίες του Δημοσίου», αναφέρει χαρακτηριστικά), αρνείται πεισματικά εδώ και ένα χρόνο να παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης οποιοδήποτε στοιχείο για τη λειτουργία της.

Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί η έντονη αντίδραση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ομόφωνη απόφαση-κόλαφο, να αφήνει σαφείς αιχμές εναντίον του Δημάρχου Μαραθώνα.

Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του βράδυ της Τρίτης.

Η εισήγηση του θέματος που έφερε τον τίτλο «Λήψη μέτρων για τη μη παραπλάνηση τρίτων από τη χρήση του ονόματος Μαραθώνας από το ιδιωτικό ίδρυμα marathon foundation του Ηλία Ψινάκη» ήταν ιδιαίτερα σκληρή για το Δήμαρχο Μαραθώνα – κατηγορώντας τον για απόπειρα παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης - προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή του.

ΕΚΤΟΣ ΕΑΥΤΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ

Εκτός εαυτού ο Ηλίας Ψινάκης, άρχισε να εκτοξεύει προσωπικές επιθέσεις σε βάρος συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και όσων συμβούλων έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να λογοδοτήσει σε κανέναν για τη δράση της εταιρίας του.

Η συνέχεια ήταν σίγουρα κάτι που δεν περίμενε: Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα κάλεσε τον Ηλία Ψινάκη:

1) Να αφαιρέσει το όνομα «Μαραθώνας» από την επωνυμία της εταιρίας του

2) Να δημοσιοποιήσει όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας του προς ενημέρωση των δημοτών του Μαραθώνα.

Οργισμένος ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνήθηκε να προχωρήσει στην υλοποίηση είτε της μίας, είτε της άλλης εισήγησης, απαντώντας «τη δική μου εταιρία θα τη διοικώ όπως το θέλω εγώ, θα της δίνω ότι όνομα γουστάρω, και όποιος θέλει να την ελέγξει ας πάει στον Εισαγγελέα».

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να απειλήσει με μήνυση (!) το δημοτικό συμβούλιο του Μαραθώνα, της πόλης δηλαδή που είναι ο ίδιος… Δήμαρχος!

Η στάση του Ηλία Ψινάκη προκάλεσε τη γενική κατακραυγή του ακροατηρίου που βρισκόταν στην αίθουσα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ομόφωνη αποδοχή της εισήγησης ακόμη και από τους δημοτικούς συμβούλους της δικής του παράταξης!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα, μάλιστα, αποφάσισε με ψήφους 33-0 (!) να στείλει έγγραφη ενημέρωση προς όλες τις πρεσβείες, δημόσιους φορείς, ιδρύματα κ.α. με την οποία θα τους ενημερώνει ότι όχι μόνο η εταιρία του Ηλία Ψινάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το Δήμο Μαραθώνα, αλλά ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος Μαραθώνα αρνείται να παρουσιάσει οποιοδήποτε επίσημο οικονομικό στοιχείο για τη λειτουργία της.

Το κείμενο της επιστολής που κοινοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και προς όλα τα ΜΜΕ είναι το εξής:

 «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι η μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Ίδρυμα Μαραθώνα – Marathon Foundation», ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Μαραθώνα.  

Πρόκειται για εταιρία που ίδρυσε προσωπικά ο κ. Ηλίας Ψινάκης και για τη λειτουργία της οποίας δεν έχει καμία απολύτως γνώση ή ενημέρωση το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.  

Αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρηματικών ποσών ή των περιουσιακών στοιχείων που αποκτά η συγκεκριμένη εταιρία, είναι ο κ. Ψινάκης και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας στο οποίο κατά καιρούς συμπεριλαμβάνονται αποκλειστικά συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα του Δημάρχου Μαραθώνα.  

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι από τον Μάιο του 2015, όταν και συστάθηκε η συγκεκριμένη εταιρία, ο κ. Ψινάκης αποφεύγει να προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατανομή των χρηματικών δωρεών που εισπράττει το “Marathon Foundation”, παρά το γεγονός ότι σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές του εμφανίζει την εταιρία του ως συνεργαζόμενη με το Δήμο Μαραθώνα.  

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οποιαδήποτε δωρεά πραγματοποιείται στο “Marathon Foundation”, ενισχύει τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρία, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ηλίας Ψινάκης, και όχι το Δήμο Μαραθώνα.

Οποιοσδήποτε συσχετισμός του “Marathon Foundation” με το Δήμο Μαραθώνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα της συγκεκριμένης εταιρίας και μόνο αυτής.   

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να προσφέρουν δωρεές προς το Δήμο Μαραθώνα να απευθύνονται στα θεσμοθετημένα όργανα του Δήμου Μαραθώνος (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Σχολεία, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνα, ΝΠΔΔ «Τετράπολις», ΔΗΘΕΜΑ, Αθλητικός Οργανισμός κ.α) και όχι σε οιασδήποτε μορφής ιδιωτικές εταιρίες.

Με εκτίμηση,  

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαραθώνα».

Να σημειώσουμε πάντως, πως πολλοί είναι αυτοί που όχι μόνο δεν πίνουν νερό στο όνομα του (όπως ο ίδιος είχε ισχυριστεό ότι θα κάνουν όλοι το 2019), αλλά φαίνονται και πολύ δυσαρεστημένοι από την πρώτη διετία της δημοτικής αρχής Ψινάκη, με τους κατοίκους της περιοχής να μην κρύβουν την απογοήτευση τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επικριτές του τον αποκαλούν «τη μεγαλύτερη φου΄σκα που έχει εμφανιστεί ποτέ στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο συνδυασμός του Ηλία Ψινάκη εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης καθώς μετρά ήδη τέσσερις ανεξαρτητοποιήσεις και περισσότερες από… 20 (!) παραιτήσεις από θέσεις αντιδημάρχων, και προέδρων νομικών προσώπων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top