ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ «παιχνίδια» στο Αιγαίο-Τι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ στο STAR στρατιωτικός αναλυτής

«Πρέπει να ξέρουμε και εμείς οι Έλληνες αν τα Ίμια είναι ελληνικά»

Για τις τεταμένες σχέσεις της Τουρκίας και της Ελλάδας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα ο στρατιωτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης.

«Δεν υπάρχουν συνθήκες που να μας επιτρέπουν να πούμε ότι οι Τούρκοι προβαίνουν σε ενέργειες, κινητοποιήσεις και μετακινήσεις μονάδων στην περιοχή που εξαιτίας αυτών θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε ότι ετοιμάζονται για ένα στρατιωτικό επεισόδιο» σημείωσε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε «Η εκτίμησή μου είναι ότι ιδιαίτερα η χθεσινή σοβαρή πρόκληση έγινε για δύο λόγους: Ο ένας για να δείξουν μια τιμωρητική διάθεση απέναντι στην Ελλάδα για το ζήτημα της έκδοσης των 8 στρατιωτικών μετά την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου.  Ο δεύτερος λόγος ήταν για να επικυρώσουν τα «κέρδη» που θεωρούν ότι έχουν μετά το βράδυ του 1996».

Τέλος τόνισε: «Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει κάνει ακόμα καμία επίσημη δήλωση για το θέμα. Θα έλεγα ότι κάποια στιγμή το ελληνικό κράτος οφείλει να ξεκαθαρίσει τι έγινε εκείνο το βράδυ για να ξέρουμε και εμείς οι Έλληνες αν τα Ίμια είναι ελληνικά και αν η κίνηση που έκανε χθες ο Τούρκος υπουργός ΓΕΕΘΑ είναι όντως μια παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων ή αν τα Ίμια είναι μια περιοχή ουδέτερη χωρίς εθνική κυριαρχία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top