Απίστευτη απάτη με πιστωτικές κάρτες! 30χρονος τις φέσωσε με χιλιάδες ευρώ- Δεκάδες τα κρούσματα

Συνελήφθη ο νεαρός που εργαζόταν σε ξενοδοχείο - Πρώτη ανάρτηση 28-01-2017 22:46

Μια μεγάλη απάτη με πιστωτικές κάρτες, εξιχνιάστηκε με τη σύλληψη ενός 30χρονου άνδρα, ο οποίος εργαζόταν σε ξενοδοχείο.

Ο νεαρός εκμεταλλευόμενος τη θέση εργασίας του,  υπέκλεψε το πελατολόγιο , με τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών και τις... φόρτωσε με χιλιάδες ευρώ!

Όσο ο 30χρονος εργαζόμενος βρισκόταν στο πόστο του, σαν... ευσυνείδητος υπάλληλος,  η τύχη των ανυποψίαστων πελατών του ξενοδοχείου...δούλευε! Μέσα σε οκτώ μήνες "σάρωσε" τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών και τις "φέσωσε" με αγορές από διάφορα ηλεκτρονικά καταστήματα της χώρας. Η συνολική λεία του ξεπέρασε τα... 8.000 ευρώ.

Η διερεύνησή της υπόθεσης ξεκίνησε  μετά από καταγγελία εκπροσώπου εταιρείας με ηλεκτρονικά καταστήματα. Σύμφωνα με αυτή, τον Οκτώβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική παραγγελία προϊόντων, με χρήση πιστωτικής κάρτας, τα στοιχεία της οποίας είχαν υποκλαπεί από τον κάτοχό της. Μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο δράστης τακτοποιήθηκε, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες απάτες.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίπου 900 αρχεία με προσωπικά δεδομένα Ελλήνων και ξένων πολιτών. Ο αριθμός των καρτών που φέρεται να έχει υποκλέψει ο δράστης, ανέρχεται γύρω στις 1.500, ενώ εκτιμάται ότι τα αρχεία που βρέθηκαν, αφορούν σε τουλάχιστον 1.900 άτομα.

Ο 30χρονος συνελήφθη με κατηγορίες για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της πλαστογραφίας κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι έρευνες για την εξακρίβωση του εύρους της παράνομης δραστηριότητάς του συνεχίζονται

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top