Συγκινημένοι άκουσαν την απόφαση του Αρείου Παγου οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί-Δείχνει τα δόντια της η Άγκυρα

Με αύξηση των προσφυγικών ροών απειλεί την χώρα μας η Τουρκία

Απειλώντας ότι θα αυξήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα αντέδρασε η Τουρκία στην ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία δεν εκδίδονται, οριστικά και αμετάκλητα οι 8 αξιωματικοί οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα πέρυσι το καλοκαίρι.

Οι αξιωματικοί άκουσαν συγκινημένοι την απόφαση, ενώ η Τουρκία εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

Το σκεπτικό των δεκαπέντε αρεοπαγιτών και των 3 αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου βασίστηκε κυρίως στο ότι οι 8 αξιωματικοί δεν πρόκειται να έχουν στην Τουρκία δίκαιη δίκη.

«Δεν ήταν μόνο η ζωή των 8 αξιωματικών που διακυβευόταν. Διακυβευόταν και η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος», δήλωσε ο Χρήστος Μυλωνόπουλος, συνήγορος των Τούρκων αξιωματικών, τονίζοντας πως οι αξιωματικοί ευχαριστούν τον ελληνικό λαό για την συμπαράσταση.

Στον Άρειο Πάγο υπήρχαν πολλά τηλεοπτικά συνεργεία από διεθνή δίκτυα και κυρίως από την Τουρκία. Η αντίδραση των Τούρκων ήταν άμεση.

Όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών  χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση, κατηγορεί τη χώρα μας για υπόθαλψη τρομοκρατών, εγκληματιών και πραξικοπηματιών και εκτοξεύει απειλές:

Το δικαστήριο διέταξε επίσης οι αξιωματικοί  να αφεθούν ελεύθεροι. Θα κρατηθούν όμως τουλάχιστον για 3 μήνες καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους διοικητικά μέτρα ενόψει της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

Πριν καν εκδοθεί η απόφαση η βελγική εφημερίδα Λε Σουάρ, έγραψε ότι ο Ερντογάν απειλεί την Ελλάδα με επανεκκίνηση ροών προσφύγων προς τα νησιά, με συνεχείς αμφισβητήσεις της Συνθήκης της Λωζάννης και με πάγωμα διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των τουρκικών μέσων για το θέμα

Η Σαμπάχ αναφέρει

 

Μια «πολύ διαφορετική σχέση θα αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο χώρες».

Η Μιλιέτ γράφει:

 

«Η Ελλάδα δεν επιστρέφει τους φυγάδες στρατιωτικούς του πραξικοπήματος».

Η Χουριέτ επίσης

 

«Η Ελλάδα αρνείται την έκδοση των στρατιωτικών που κατηγορούνται για ανάμειξη στο πραξικόπημα»

Η ιστοσελίδα Χαμπέρ Τουρκ αναφέρει:

 

«Απόφαση σοκ. Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους οκτώ».  

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top