ΑΠΕΙΛΟΥΝ διευθύντρια δημοτικού στη Λάρισα, όπου θα φοιτήσουν προσφυγόπουλα-Τι λέει η ίδια στο star.gr

Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, καθώς θερμοκέφαλοι που δεν επιθυμούν την φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο, έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν απειλές εναντίον της ζωής της διευθύντριας, η οποία πριν λίγε μέρες κατήγγειλε τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων για ρατσιστική συμπεριφορά.

 

Χρήστες του Facebook που εμφανίζονται ως γονείς και κάτοικοι της Λάρισας σε σχόλιά τους που είναι δημόσια στη σελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων βγαίνουν εκτός ορίου και χρησιμοποιώντας απίστευτες απειλές και ύβρεις, καταφέρονται εναντίον της διευθύντριας του σχολείου κυρίας Κατερίνας Σταγιάννη.

Ενδεικτικό είναι το σχόλιο ενός από αυτούς που αναφέρει:

«Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία ΣΤΑΓΙΑΝΗ ότι τα λόγια και οι πράξεις της συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, η οποία σε καιρό κατοχής (μετά την ανακοίνωση στη Βουλή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από 24/11/11, και την απόκρυψη και μη ΕΚΔΙΚΑΣΗ της), η ΧΩΡΑ θεωρείται σε κατάσταση πολέμου και η υποστήριξη των εισβολέων ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ (άρθρο 7 παράγραφος 3 και την ΠΟΙΝΙΚΗ νομοθεσία για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε καιρό πολέμου)... ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!! Άρα ή με τα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της θα είναι ή με την Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η απόφαση είναι δική της... όπως και οι συνέπειες αυτής»!

Το star.gr επικοινώνησε με την κυρία Σταγιάννη, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν την τρομάζουν οι απειλές που εκτοξεύονται εναντίον της.

«Δεν φοβάμαι και δεν ανησυχώ για τίποτα. Συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου και επιμένω στην άποψή μου να καλωσορίσω τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στο σχολείο μας», είπε.

Η ίδια μάλιστα δέχθηκε κλήση χθες από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας για να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις καταγγελίες της για φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής μέσω διαδικτύου, υποκινούμενα από τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου Σ. Χαχάμη.

Η διευθύντρια, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε χθες στην Ασφάλεια της Λάρισας και προχώρησε σε κατάθεση, ενώ στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται να έχει έναν ολοκληρωμένο φάκελο με στοιχεία που υπάρχουν εδώ και καιρό.

Οι αρχές μελετούν φωτογραφίες, βίντεο σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ρατσιστική δράση προσώπων στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, η κυρία Σταγιάννη είχε μιλήσει στο star.gr για τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο σχολείο της και είχε δηλώσει:

«Έχω έναν εξαιρετικό σύλλογο διδασκόντων και μαθητές με καρδιά μάλαμα. Πιστεύουμε όλοι ότι από τη στιγμή που υπάρχουν πρόσφυγες στην πατρίδα μας και στην πόλη μας το να έρθουν στο σχολείο μας είναι ευλογία. Μόνο να πάρουμε έχουμε από αυτή τη διαδικασία». 

Εξαιρετικά παρήγορο είναι τέλος ότι στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook είναι πολύ περισσότερες οι φωνές που στηλιτεύουν τόσο τις απειλές, όσο και τη ρατσιστική ρητορική που εκφράζεται από μερίδα γονέων και πολιτών της Λάρισας.

Της Ευαγγελίας Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top