Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» τίμησε τους μικρούς καλλιτέχνες του Διαγωνισμού Ζωγραφικής 2016

«Κάθε μια από τις ζωγραφιές σας είναι ένα παράθυρο στον κόσμο όπως τον βλέπετε, όπως τον οραματίζεστε μέσα από τα δικά σας αθώα μάτια» είπε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Εκδήλωση προς τιμήν των μαθητών που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016 της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδος διοργάνωσε  το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη».

Στα σκίτσα τους που πλημμύρισαν από χρώματα και φαντασία, μαθητές Δημοτικών σχολείων απ' όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016 της Παιδικής Πινακοθήκης, αποτύπωσαν τα δικά τους μηνύματα αγάπης και ελπίδας. 

«Αγαπημένα μου παιδιά, κάθε μια από τις ζωγραφιές σας είναι ένα παράθυρο στον κόσμο όπως τον βλέπετε, όπως τον οραματίζεστε μέσα από τα δικά σας αθώα μάτια.  Αισθάνομαι τόσο υπερήφανη για εσάς και τόσο μεγάλο καμάρι για τη νέα γενιά της πατρίδας μας» είπε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Με τη διοργάνωση της σημερινής τελετής μας προσφέρουν την ευκαιρία της διαφυγής από την σκιερή πραγματικότητα και να μας ταξιδέψουν στην αισιοδοξία που αναβλύζουν τα ευφάνταστα έργα των παιδιών μας» σημείωσε, από την πλευρά της, η εκπαιδευτικός Αικατερίνη Λέγγου.

Το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό πήρε η 7χρονη Χαρά Μπαζιώτη από το Μαρούσι. Η ζωγραφιά της στόλισε την χριστουγεννιάτικη ευχετήρια κάρτα του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο καθηγητής και διακεκριμένος ζωγράφος Σωτήρης Σόρογκας, ο οποίος ενθάρρυνε τα παιδιά να συνεχίσουν να ζωγραφίζουν, να δημιουργούν και να αποτυπώνουν τις σκέψεις και το συναίσθημά τους. 

«Τα νέα παιδιά να συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν… Να γίνει ένας οδηγός προσανατολισμού για την ανάταση αυτού του τόπου» είπε ο κ. Σόρογκας.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, πήραν αναμνηστικά διπλώματα από την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος και από το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», το οποίο θα προχωρήσει στην έκδοση ενός λευκώματος με όλα τα έργα των μικρών καλλιτεχνών. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top