Προσλήψεις σε οργανισμούς - φαντάσματα!

Οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας

Νέο κύμα αδιαφανών προσλήψεων της κυβέρνησης σε δημόσιους οργανισμούς βλέπει καθημερινά το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα ορισμένες είναι φωτογραφικές, καθώς αφορούν ουσιαστικά προσωποπαγείς θέσεις. Το ρεπορτάζ είναι του Γιάννη Ευσταθίου.

Κουβαλώντας ένα φέρετρο, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας εργασιακή ασφάλεια.

Οι είκοσι χιλιάδες συμβασιούχοι σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, ακούνε για μονιμοποιήσεις, αλλά δεν βλέπουν λεφτά. 

Μια εργαζόμενη ξέσπασε στην κάμερα του Star: «Αφού δεν βάζουν υπογραφή να πληρωθούμε, γιατί μας ανανεώνουν τη σύμβαση και δεν μας βάζουν στην ανεργία, να πάρουμε το επίδομα;»

Ο Θέμης Μπαλασόπουλος, μέλος Ε.Ε. ΑΔΕΔΥ είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μια επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης»

Η κυβέρνηση πάντως, ακόμη και με αδιαφανείς διαδικασίες, εφευρίσκει τρόπους για νέες προσλήψεις. 

Επί κυβερνήσεως Τσίπρα, έχουν συσταθεί 121 νέοι φορείς, στους οποίους απασχολούνται συνολικά 352 άνθρωποι. Που σημαίνει είτε ότι πρόκειται για προσωποπαγείς, άρα φωτογραφικές θέσεις, είτε ότι ετοιμάζεται χορός προσλήψεων, καθώς τουλάχιστον στους μισούς, δεν αναφέρεται αριθμός προσωπικού.

Ανάμεσά τους:

  • Ο Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων, Γαιών και Εξοπλισμών, με 7 άτομα διοίκηση και προσωπικό.
  • Η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού χρέους, με 5 απασχολούμενους.
  • Η Επιτροπή Διαχείρισης Μητρώου και Ελέγχου Διαδικασιών, που απασχολεί 5 άτομα.
  • Η Εθνική Επιτροπή Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης, χωρίς προσωπικό ακόμη.
  • Το Εθνικό Συμβούλιο Κοινωνικής Ασφάλειας, που είναι ο πολυπληθέστερος νέος φορέας, με 24 στελέχη κι εργαζόμενους.

Η διοίκηση των Κτιριακών Υποδομών, πήρε απόφαση για μονιμοποίηση 213 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, της περιόδου 2002 έως '08, που δικαιώθηκαν δικαστικά. Ανάμεσά τους και 22, οι οποίοι  είχαν προσληφθεί τότε ως αποθηκάριοι, αλλά πλέον ο οργανισμός δεν έχει αποθήκες.  

Η ΕΛΛ-ΣΤΑΤ υπολογίζει σε 27.500 τις προσλήψεις συμβασιούχων το 2016.

Ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χριστόφορος Βερνρδάκης, δήλωσε ότι είναι εξοργιστικό το ότι αναφέρονται σε 27.000. «Όταν κάνεις μία δειγματοληπτική έρευνα και έχεις μια εκτίμηση ποσοστού έχει ένα συν-πλην. Αυτό το συν-πλην λέει ότι είναι συν 27.000 θεσεις εργασίας και θα μπορούσε να είναι και πλην».

Την ίδια ώρα, στους δήμους, πέρα από τις 2.500 προσλήψεις μέσα κι έξω από τα χοτ-σποτ, τρέχει και άλλο πρόγραμμα προσλήψεων. Αφορά 1500 θέσεις εργασίας σε δομές κοινωνικής προστασίας:

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, λέει χαρακτηριστικά: "πρόκειται για μια σειρά προσλήψεων που είναι άγνωστες στην κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση".

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top