Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το 6χρονο παιδί των Ρούπα και Μαζιώτη

Μετά τον "πόλεμο" της αρχιτρομοκράτισσας του Επαναστατικού Αγώνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων

Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», σχετικά με το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι, «το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. "Η Αγία Σοφία" στις 5/1/2017 με εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά τα οποία αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους. Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούοα με μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, κατηγορεί κάθε υπεύθυνο για αρπαγή ανηλίκου.

Στην αναφορά της 48χρονης επισημαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι αρχές κρατούν τον ανήλικο γιο της από χθες "αρνούμενες να παραδώσουν την επιμέλεια του" στην μητέρα και την αδελφή της όπως ζητάει η ίδια.

Η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη συγκατηγορούμενή της έχουν παραπεμφθεί να απολογηθούν για τις δύο κακουργηματικές και τις δύο πλημμεληματικές πράξεις που τους αποδόθηκαν πριν λίγο, ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο γυναίκες δεν προτίθενται να ζητήσουν προθεσμία και σκοπεύουν να δώσουν τυπικές απολογίες.

Ανακοίνωση του υπ. Δικαιοσύνης για τον γιο της Π. Ρούπα

Ψευδείς και ανεύθυνες είχε χαρακτηρίσει το υπουργείο Δικαιοσύνης τις αναφορές της Πόλας Ρούπα για την μεταχείριση του εξάχρονου γιου της από τις αρχές, μετά τη σύλληψή της.

Το υπουργείο σημειώνει ότι «σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί  ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες».

Συμπληρώνει δε ότι «ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top