«Βουνά» τα χιόνια στην Κρήτη- Τα άσπρα της φόρεσε και η Βοιωτία

Άσπρισε και η Χαλκιδική

Με το χιονιά να...επιμένει για τρίτη μέρα, οι εικόνες που μας έρχονται από τη - βυθισμένη στο χιόνι - Κρήτη, μοιάζουν εξωπραγματικές. Κατάλευκα πλάνα, όμως , μας έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, που μετρά αντίστροφα ως την έλευση του νέου έτους.

Ο χιονιάς καλά κρατεί.... με την τελευταία μέρα του χρόνου να βρίσκει την Κρήτη βυθισμένη κυριολεκτικά στο χιόνι! Ερασιτεχνικό βίντεο από κάτοικο του Οροπεδίου Λασιθίου μας... μεταφέρει για τα καλά την.... κατάλευκη Πρωτοχρονιάτικη ατμόσφαιρα που αντίκρυσαν και σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής....

Βουνό... το χιόνι στον Ομαλό που έχει φτάσει το ενάμισι μέτρο , καλύπτοντας... τα πάντα! Από τα αυτοκίνητα ξεχωρίζουν μόνο οι σηκωμένοι υαλοκαθαριστήρες και  η εικόνα από ταβέρνα της περιοχής, που έχει....θαφτεί μέχρι το παράθυρο μοιάζει... εξωπραγματική. Μέχρι χθες τη νύχτα το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Χανίων, ήταν κλειστό, ενώ όλα τα χωριά των Σφακίων παρέμειναν αποκλεισμένα.

Χθες τα ξημερώματα στην παλιά Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στο ύψος της Αλιάρτου μια νταλίκα... κόλλησε, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Έμεινε κάποιος μπροστά και κολλήσαμε και οι υπόλοιποι» είπε χαρακτηριστικά στο Star ο οδηγός της νταλίκας.

Τα αυτοκίνητα επι... ώρες κινούνταν μόνο από το ένα ρεύμα, ενώ η κυκλοφορία των φορτηγών είχε απαγορευτεί μέχρι να απεγκλωβιστούν οι νταλίκες...

Η Βοιωτία ντύθηκε στα λευκά από άκρη σ άκρη, όμως τα περισσότερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές από την Αλίαρτο και νοτιότερα, μέχρι το Σχηματάρι. Τα εκχιονιστικά έδωσαν τη μάχη τους, καταφέροντας να κρατήσουν ανοιχτό το επαρχιακό και Εθνικό οδικό δίκτυο.

«Περιμένουμε τον καινούριο χρόνο. Ας μας μπει και με λίγα χιόνια, δεν πειράζει» είπε ο δήμαρχος της Θήβας, Σπύρος Νικολάου.

Τ' άσπρα της  φόρεσε και η ορεινή Χαλκιδική λίγο πριν την εκπνοή της χρονιάς, με τους κατοίκους να ξυπνούν βλέποντας αυτό υπέροχο θέαμα από τα παράθυρά τους.

Με το χιονιά να έχει.επισκεφτεί την Ελλάδα, από την... κυρυφή ως τα νύχια παραμυθένιες είναι και οι εικόνες που μας έρχονται από την Πελοπόννησο τα χιονισμένα ελατοδάση του Μαινάλου...

Ανεβαίνοντας...υψόμετρο , σας μεταφέρουμε τις πρώτες  πρωινές εικόνες των χιονοδρομικών κέντρων , από web κάμερες του snow report. Πανέτοιμο με...φρέσκο,  αφράτο χιόνι το Πισοδέρι της Φλώρινας... πανέτοιμοι για καταβάσεις και οι σκιέρ στον Παρνασσό. Τα πλάνα που εξασφάλισε το Star μέσω skype από το χιονοδρομικό των Καλαβρύτων... μιλούν από μόνα τους...

«Ασπίσαμε όπως βλέπετε για τα καλά, το χιονάκι φρέσκο, οριακό για τους έμπειρους χιονοδρόμους, αλλά για τους αρχάριους και τους νέους είναι ό, τι καλύτερο…» ανέφερε ο διευθυντής χιονοδρομικού κέντρου, Λεωνίδας Σπυρόπουλος.

 

Ο νέος χρόνος...έρχεται,  ο...χιονιάς, όμως φεύγει, σιγά σιγά από αύριο...

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top