Δολοφονία Αμοιρίδη-Η σύντροφος του πρέσβη και ο εραστής της ομολόγησαν

Το αίμα στον καναπέ "μίλησε" - Συγκλονισμένη η πεθερά του διπλωμάτη - Πρώτη ανάρτηση 30-12-2016 22:09

Δολοφονία Αμοιρίδη-Η σύντροφος του πρέσβη και ο εραστής της ομολόγησαν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Λίγες ώρες μετά την σύλληψη τους, η σύζυγος του πρέσβη, Φρανσουάζ και ο φερόμενος ως εραστή της, Βραζιλιάνος αστυνομικός Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλχο ομολόγησαν την ενοχή τους στο έγκλημα.

Ο διπλωμάτης που είχε εξαφανιστεί την περασμένη Δευτέρα βρέθηκε απανθρακωμένος, σύμφωνα με τις βραζιλιάνικες αρχές, σε μία κακόφημη περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο.Επισήμως πάντως, το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει πάρει το πόρισμα της αστυνομίας της Βραζιλίας.

Η γυναίκα του πρέσβη έχει ήδη συλληφθεί από τις αστυνομικές Αρχές της Βραζιλίας, όπως και ο εραστής της, στρατιωτικός αστυνομικός 29 ετών, ενώ όπως αναφέρει η βραζιλιάνικη "O Globo", συνελήφθη και ο ένας από τους δύο συνεργούς, ο Εδουάρδο Τεντέσκι, φίλος του Μορέιρα. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα τέταρτο άτομο, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ξάδερφος του στρατιωτικού αστυνομικού. 

Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν πως τόσο η Φρανσουάζ όσο και ο Σέρτζιο Μορέιρα ομολόγησαν ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση.

 

Ο Σέρτζιο Γκόμες Μορέιρα Φίλχο αν και αρχικά αρνούνταν κάθε συμμετοχή, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι εμπλέκεται στο έγκλημα όταν οι αστυνομικοί του έδειξαν το βίντεο από την κάμερα έξω από το σπίτι του πρέσβη, όπου φαίνεται να τραβάει κάτι σαν πτώμα με κατεύθυνση σε ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό από τις κάμερες έξω από το εξοχικό όπου ο πρέσβης έκανε διακοπές βοηθάει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την αστυνομία να ξεμπλέξει το κουβάρι της υπόθεσης ήταν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στον καναπέ στο σπίτι, όπου ζούσε το ζευγάρι. Από εκεί κατάλαβαν ότι ο Αμοιρίδης δέχτηκε αρχικά θανάσιμες μαχαιριές και μετά μεταφέρθηκε στο αυτοκίνητο, όπου και απανθρακώθηκε. Ωστόσο τον τελικό λόγο έχουν οι ιατροδικαστές, το πόρισμα των οποίων αναμένεται στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η απόφαση για τη δολοφονία ελήφθη από τη Βραζιλιάνα Φρανσουάζ, σύντροφο επί 15ετία του πρέσβη, και τον αστυνομικό εραστή της τρεις μέρες πριν την αποτρόπαια πράξη. Ηταν τότε που ο πρέσβης με τη Φρανσουάζ είχαν έναν πολύ έντονο καβγά. Σϋμφωνα με κάποιες πηγές, ενδέχεται και να άσκησε βία κατά της συντρόφου του. Η γυναίκα τότε στράφηκε στον εραστή της και του εξομολογήθηκε όσα έγιναν με αποτέλεσμα εκείνος να γίνει έξαλλος. Το σατανικό ζευγάρι άρχισε να στρώνει τα σχέδια, που θα εκτελούσε περίπου 72 ώρες αργότερα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της Φρανσουάζ, Ροζάντζελα Ολιβέιρα που μόλις έμαθε την εμπλοκή της κόρης της κατέρρευσε. «Τον ήξερα τον αστυνομικό. Ερχόταν και στο σπίτι μας. Ηταν στην ασφάλεια ενός γνωστού μας δικηγόρου. Ο Αμοιρίδης ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Δεν το άξιζε αυτό», δήλωσε στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top