ΤΡΟΜΟΣ σε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αθήνα!Πληροφορία για ΒΟΜΒΑ

Συναγερμός στην αστυνομία -Συνελήφθη ένας Αλγερινός

Μέσα στον Ευρωπαϊκό τρομοκρατικό πυρετό η αστυνομία της Θεσσαλονίκης, κινητοποιήθηκε έντονα καθώς δέχθηκε πληροφορία για ύπαρξη βόμβας. Στόχος η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη - Αθήνα. 

Η πληροφορία για την ύπαρξη της βόμβας μέσα στην αμαξοστοιχία  δόθηκε στον υπεύθυνο ασφαλείας του τρένου από έναν νεαρό αλλοδαπό επιβάτη από την Αλγερία.  Η πληροφορία αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή  και αμέσως ενημερώθηκε τηλεφωνικά η αστυνομία. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε στο σταθμό της Θεσσαλονίκης και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όλοι οι  επιβάτες  κατέβηκαν, κρατώντας τις χειραποσκευές τους και  άρχισε ο σχολαστικός έλεγχος από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά  στην ανίχνευση εκρηκτικών.

Οι επιβάτες, ένας ένας πέρασαν από  εξονυχιστικό έλεγχο για να ξανανέβουν στα βαγόνια.  Η έρευνα κράτησε σχεδόν τρεις ώρες, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, καθώς δεν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός.  Ο 24χρονος Αλγερινός ωστόσο συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ,κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων, παρακώληση συγκοινωνιών και διατάραξη ειρήνης πολιτών.  

Αναπάντητο ωστόσο παραμένει το ερώτημα, "γιατί ένας νεαρός Αλγερινός αποφάσισε αυτή ακριβώς την τόσο ευαίσθητη στιγμή,  με τις τρομοκρατικές επιθέσεις  στην Ευρώπη, να τρομοκρατήσει και ο ίδιος δεκάδες επιβάτες;". Ένα ερώτημα ωστόσο που καλούνται να απαντήσουν άμεσα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ, αναζητώντας τις επαφές και τις διασυνδέσεις του νεαρού Αλγερινού, έστω κι αν φαινομενικά τουλάχιστον, δείχνει να πρόκειται για μια κακόγουστη φάρσα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top