Από υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών πέθανε ο Α. Βέλιος

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Από υπερβολική δόση ηρεμιστικών χαπιών πέθανε ο Α. Βέλιος

Η υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων σκευασμάτων είναι η αιτία του θανάτου του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος ο θάνατος του γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο, οφείλεται σε δηλητηρίαση, καθώς ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει την μεγάλη αυτή ποσότητα φαρμάκων που έλαβε.

Πιθανόν τα σκευάσματα αυτά να αποτελούσαν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που ελάμβανε, πάντως οι εξετάσεις έδειξαν τη λήψη υπερβολικής δόσης φαρμάκων, το πιθανότερο ηθελημένα που προκάλεσε τελικά και το θάνατό του.

Ο Αλέξανδρος Βέλιος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου, και ο θάνατός του είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, καθώς ο ίδιος τον είχε προαναγγείλει.

Μάλιστα σε συνέντευξη, όπου είχε αποκαλύψει τον «προγραμματισμένο θάνατό του» ο κ. Βέλιος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, με αποτέλεσμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Στις 16 Σεπτεμβρίου συναποφασίστηκε από τον εισαγγελέα και τους αρμόδιους αξιωματικούς η εκταφή της σορού παρουσία της συζύγου του, δικαστικού λειτουργού, αστυνομικών και ιατροδικαστή, προκειμένου να ληφθούν δείγματα για τη διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν όντως του χορηγήθηκε ειδική ένεση που οδήγησε στο θάνατό του.

Η σύζυγός του, Νάντια Γερολυμάτου είχε καταθέσει ότι δεν βρισκόταν μαζί του όταν άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ κατάθεση έδωσε και φίλος του δημοσιογράφου, ο οποίος σε κείμενό του είχε υπαινιχθεί ότι κάποιος προμήθευσε στον Α. Βέλιο τη θανατηφόρο ένεση.

Η εκταφή όμως της σορού διέψευσε τη χορήγηση της ειδικής ένεσης, επιβεβαίωσε όμως ότι ο δημοσιογράφος κατανάλωσε ένα κοκτέιλ φαρμάκων που επέφερε το θάνατό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top